Ismét zárást fontolgat Izrael

A zsidó állam kormánya aggódva figyeli az európai vírushelyzet drámai romlását. Hollandiában és Ausztriában már részleges lezárásokat vezettek be – írja az Israel Hayom értesüléseire hivatkozva a zsido.com.

Elképzelhető, hogy hamarosan ismét betiltják egyes, kimagaslóan magas halálozási mutatóval rendelkező európai ország polgárainak számára, hogy Izrael területére lépjenek.

„Minden héten megtárgyaljuk a helyzetet. E hét végéig meghozzuk a döntést” – jelezte az izraeli Egészségügyi Minisztérium tisztviselője. A beutazási korlátozásokat csak november 1-jén oldották fel, közel másfél évnyi szigorú zárlatot követően.

Jelenleg egyetlen országot sem sorol Izrael a piros kategóriába, de többen ismét narancssárga minősítést kaptak, például Hollandia, Ausztria és Magyarország. A kormány a hét végére tanácskozást hívott össze, hogy elemezzék a legfrissebb európai mutatókat és határozzanak az izraeli lépésekről. Arra mindenesetre felhívták a külföldre készülő izraeliek figyelmét, hogy mindenhol viseljenek maszkot és lehetőleg ne utazzanak oltatlan gyermekekkel.

„A narancssárga országokkal kapcsolatban figyelmeztetést adtunk ki. Nem tanácsoljuk, hogy oda utazzanak, de egyelőre nem tiltottuk meg. Azt sem tervezzük, hogy Ausztriához hasonlóan karanténra kötelezzük a be nem oltott polgárainkat. Ez feltehetően nem is működne nálunk, mert nagyon szigorú hatósági fellépést kívánna meg. Ehhez minden egyes, utcán közlekedő embert ellenőrizni kellene, hogy rendelkezik-e oltási igazolvánnyal. Ez nem lenne egyszerű és nem is tartom kívánatosnak. A halálozási mutatók európai emelkedése elsősorban a vakcinák hatékonyságának csökkenésével magyarázható azok körében, akik csak két oltást kaptak” – tájékoztatott a minisztériumi dolgozó.

Ismerje meg a libanoni határnál szolgálatot teljesítő izraeli katonahölgyeket!

A harci felderítés női katonáinak a libanoni határon az a feladatuk, hogy drónjaikkal valós idejű hírszerzési információkat gyűjtsenek a szárazföldi csapatok számára.