A skót kormány tamponokat helyez el a férfi WC-kben, a transznemű köztisztviselők érdekében

A skót kormány azt tervezi, hogy tamponokat és egészségügyi betéteket helyez el a férfi vécékben arra az esetre, ha a transznemű köztisztviselőknek szükségük lenne rájuk – írja a Daily Mail.

Különböző női higiéniai cikkeket helyeznének el a férfi mosdókban „a tárgyaló/konferenciatermek és/vagy a helyiségek főbejáratainak közelében”

Nicola Sturgeon kormánya kijelentette, hogy

„egészségügyi termékek változatos választékát biztosítja… azokon a helyeken, ahol nincsenek nemsemleges mosdók”

– számolt be róla a Daily Telegraph.

A most benyújtott beadványban az is szerepelt, hogy a köztisztviselők a kormány számítógépes rendszereiben és a személyzeti névjegyzékben a Mr, Mrs vagy Ms helyett az „Mx” megnevezést használhatják.

A leleplezésre egy hónappal azután került sor, hogy kiderült, a Stonewall (skót melegjogi szervezet) nyomására a skót kormány beleegyezett abba, hogy töröljék az „anya” szót a szülési szabadságra vonatkozó szabályzatából.

Az információszabadságról szóló törvények alapján nyilvánosságra hozott dokumentumokból kiderült, hogy Leslie Evans, az állandó titkár beleegyezett a változtatásba annak érdekében, hogy a lobbicsoport munkahelyi egyenlőségi indexében (WEI) Skócia feljebb kerüljön.

A transz lobbi át akarja írni a törvényeket

Az elmúlt két évben egy kafkai rémálomban voltam – írja Maya Forstater brit üzleti kutató, aki az Unherd hasábjain írt arról, hogyan próbálta meg tönkretenni az életét a transz lobbi.