Kiszorítja a ringből Marine Le Pent a „zsidó elnökjelölt”

A Harris Interactive közvélemény-kutató szerint a francia publicista, Éric Zemmour népszerűsége tovább nőtt, ezzel lassan elkezdte bebiztosítani az Emmanuel Macron jelenlegi elnök mögötti második helyét a jövő áprilisban esedékes francia elnökválasztáson – írja a Reutersre hivatkozva a portfolio.hu.

A kutatás szerint a választás első fordulójában Zemmour 18–19 százalékot érne el, ezzel a második fordulóba kerülne, hogy ott szemtől szemben küzdhessen meg Macronnal, aki 23–24 százalékos népszerűséggel vezet.

Le Pen esélyei egy százalékponttal 15-16 százalékra csökkentek pedig a nyáron még 28 százalékos, Macronnál is nagyobb népszerűséget mutattak, de Zemmour jelentős számú támogatóját szívta el.

A kutatás szerint a második fordulót mindenképp Macron nyerné: 58 százalékkal győzne, ha Zemmour lenne a kihívója, 55 százalékkal, ha Le Pen.

Radikális zsidó politikus írhat történelmet Franciaországban

Éric Zemmour kétségtelenül ellentmondásos figura, akinek egyre csak nő a támogatottsága. Zemmour büszke zsidó, de a zsidó közösséget nehezen tudja maga mögé állítani.