Nem kötelező többet a bikini a strandkézilabdán

Nem lesz többet kötelező a bikini hordása a női strandkézilabdások számára.


Még júliusban történt az eset, amikor is a norvég női strandkézilabda-válogatottat megbírságolta a nemzetközi szövetség, amiért bikini helyett rövidnadrágban léptek pályára — ismerteti a Telex. Az ügy ekkor nagy port kavart.

A játékosok fejenként 150 eurós büntetést kaptak a „szabályszegésért”.

A norvég szövetség ekkor jelezte, hogy bármekkora is a büntetés, továbbküzdenek a bikini ellen, folytatva hagyományukat, melyet 2006-ban kezdtek.

A New York Times beszámolója szerint a norvégok végre elkönyvelhetik a sikert: 2022 januárjától nem lesz kötelező a bikini viselése a strandkéziseknek, helyette egy testhez feszülő sortot és testhez feszülő felsőt viselhetnek majd. Az új rendelet októberben került kihirdetésre, ám a nemzetközi sajtó csak most figyelt fel rá.

A norvég kézilabda-szövetség elnöke üdvözölte a döntést, mely szerint egy újabb lépés az egyenjogúság irányába.

A férfi és női strandkézilabdások között azonban továbbra is van különbség: míg a nőknek kötelező a feszülős nadrág, a férfiak számára nem.

Nemtelen ideológiák — Hogyan váltak a progresszív elméletek a hivatalos amerikai állásponttá?

Névmásokat és szexualitásokat ünnepel az amerikai Külügyminisztérium, gender stratégiát ad ki a Fehér Ház. A tegnap még kinevetett progresszív ideológiák mára az amerikai kormányzat hivatalos álláspontjává váltak. Hajdú Tímea véleménycikke.

Címlapkép: Dán játékosok ünneplik 2-0 arányú győzelmüket a strandkézilabda Európai-bajnokság női döntőjében játszott Magyarország – Dánia mérkőzés végén a lengyelországi Stare Jablonkiban 2019. július 7-én.
(Forrás: MTI/Kolektiff/Jozo Cabraja)