Hatalmas összeget követel egy iráni hackercsoport a legnépszerűbb izraeli LMBTQ közösségi oldaltól

Pénz hiányában a HIV-fertőzött felhasználók listáját is közzé tehetik.

48 órás haladékot adott a Fekete Árnyék (Black Shadow) nevű hackercsoport 1 millió dollár kifizetésére – cserében azért, hogy ne szivárogtasson ki személyes információkat az Atraf nevű oldal felhasználóiról.

Az Iránhoz köthető csoport vasárnap a Telegramot üzent, elmondásuk szerint teljes hozzáférésük van a honlaphoz, ami különösen népszerű az izraeli LMBT közösségen belül.

Állítólag helyadatok mellett vásárlások, csevegések és más személyes információk is rendelkezésükre állnak. Sőt, már most több felhasználóról közzé tettek adatokat – azok nevei közül is párat, akik profiljukon HIV-fertőzöttségükről vallottak korábban.

A The Times of Israel cikke szerint az eset összesen csaknem egymillió személyt érint. Egy névtelenül nyilatkozó felhasználó azt mondta, teljesen „megsemmisítené” a felhasználókat, ha minden világosságra kerülne.

„Amióta hallottam erről a hackelésről, nem tudok másra gondolni. Intim fotóim és szexuális levelezéseim vannak fent, megsemmisítene, ha ezek a családomhoz jutnának”

– mondta az „A” néven idézett személy, aki azt is elárulta, hogy rendszeresen vásárolt party-jegyeket az oldalon, így bankkártya adatai is elérhetőek azon keresztül.

Nemtelen ideológiák — Hogyan váltak a progresszív elméletek a hivatalos amerikai állásponttá?

Névmásokat és szexualitásokat ünnepel az amerikai Külügyminisztérium, gender stratégiát ad ki a Fehér Ház. A tegnap még kinevetett progresszív ideológiák mára az amerikai kormányzat hivatalos álláspontjává váltak. Hajdú Tímea véleménycikke.

A kiberbűnözők üzenete szerint eddig senki sem vette fel velük a kapcsolatot az izraeli kormánytól vagy az internetes szolgáltató Cyberserve-től, amit péntek este feltörtek.

A kibertámadás során több másik izraeli oldalt is célkeresztbe vettek: az izraeli tömegközlekedésben résztvevő Dan és Kavim csoportok mellett egy gyerekmúzeum, valamint egy rádió is érintett. Továbbá a Pegasus nevű turisztikai cég és a Doctor Ticket nevű szolgáltatás is támadás alá került – ez utóbbi pedig bizalmas orvosi adatbázissal rendelkezik.

A Fekete Árnyék akciója azután indult, hogy a héten Irán gázelosztó rendszerét kibertámadás érte, amiért Teherán azonnal Izraelt és az Egyesült Államokat nevezte meg felelősnek.

Az izraeli lap megjegyzése szerint a perzsa és zsidó állam között rendszeresen zajlanak „árnyékháborúk” a kibervilágban. 2010-ben az izraelieknek és amerikaiaknak tulajdonított Stuxnet vírus okozott komoly károkat az iráni nukleáris programban, miután az urándúsításhoz használt centrifugáknál okozott sorozatos leállásokat.

Kibertámadás érte Izrael vízellátó rendszerét

Izrael megakadályozott egy nagy és koordinált támadást a hétvégén, ami az ország vízműveit célozta meg.