Adolf Hitler is kapott EU-s védettségi igazolványt

Egy hekker feltörte az Európai Unió védettségi igazolványokat kezelő rendszerét, és kiállított egy dokumentumot Adolf Hitler nevére. Az ügyben már nyomozás is indult – írja az Index. 

Az illető korábban egy online hekkerfórumon hirdette meg, hogy 300 euróért cserébe bármilyen névre létre tud hozni egy QR-kódot a védettségihez. Azt mondta, hogy Franciaországban vagy Lengyelországban tudja létrehozni ezeket a felhasználókat (ugyanakkor az EU-egyezmények értelmében ha egy kód az egyik országban működik, akkor utána a többi 27-ben is használni lehet).

Az illető – akit a Holland RTL felkeresett – a fentiek bizonyságául állította elő azt a QR-kódot, amely az Adolf Hitler nevével létrehozott azonosítóhoz tartozik.

A digitális dokumentum szerint Adolf Hitler mindkét Pfizer-vakcinát megkapta.

Christian Dehon on Twitter: „Un Covid Safe Ticket au nom d’Adolf Hitler, validé par l’application Covidscan : comment l’expliquer ?https://t.co/D4LXWIwq2h / Twitter”

Un Covid Safe Ticket au nom d’Adolf Hitler, validé par l’application Covidscan : comment l’expliquer ?https://t.co/D4LXWIwq2h

A születési dátumot a dokumentumnál 1900. január elsejére állították be (a náci tömeggyilkos valójában nem ekkor született). Az eset alapján úgy tűnik, hogy a hekker tényleg bárki nevére elő tud állítani egy védettségi igazolványt, amelyet az EU összes országában legitimnek ismernek el, és amelyet aztán annak tulajdonosa bárhol felhasználhat – független attól, hogy valójában be van-e oltva.