Pert indítanak a holokauszt-túlélő meggyilkolása kapcsán

Kedden megkezdődött a holokauszt-túlélő Mireille Knoll meggyilkolásával kapcsolatos persorozat.


Kedden megkezdődött a Mireille Knoll holokauszt-túlélő gyilkosságával kapcsolatos per az Arutz7 beszámolója szerint. Knollt, aki 85 éves, amikor megöltek, többször is megkéselték otthonában, amit aztán rágyújtottak. Knoll egyik szomszédját és egy harmadik főt vádolnak a gyilkossággal.

„Emlékszem, hogy a jelentés után azonnal megérkeztem a Knoll család otthonába” — mesélte Meyer Habib, a francia nemzetgyűlés tagja.

„Ott ültem Daniel Knollal és testvérével Alainnel és két órán keresztül meséltek nekem könnyek közt Mireille-ről, erről a csodálatos nőről, aki tele volt örömmel, humorral és élettel, aki csodálatos módon túlélte a holokausztot férjével együtt”

— tette hozzá.

„Mireille az iszlám barbárság áldozata lett. Egy ismerőse kegyetlenül megölte őt a saját otthonában pusztán azért, mert zsidó volt” — mondta Habib. „Ma bíróság elé állítják azt a két gyilkost, akik tizenegyszer megszúrták, majd elégették a testét. Két vadállat, két barbár” — hangsúlyozta.

„Mireille tragikus sorsa jutott Sarah Halimival együtt, akit alig néhány száz méterre gyilkoltak meg a bűntény helyszínétől, szintén egy muszlim szomszéd által, akit ismert és akitől félt. Mindkettőjüket azért mészárolták le, mert zsidók voltak” — folytatta a képviselő.

„A Knoll család most láthatja, ahogy a gyilkosokat bíróság elé állítják. Sajnálatunkra a Halimi család valószínűleg sosem fogja látni Sarah gyilkosát a francia bíróság előtt, nem tudom, valaha képesek lesznek-e túllépni ezen a szörnyű eseten” — emelte ki Habib.

„Ezért tettem olyan nagy erőfeszítéseket, hogy létrehozzunk egy vizsgálóbizottságot, egy olyan bizottságot, melyet én fogok vezetni, hogy feltárjam mit rontottak el a Hilimi-ügyben és hogy rávilágítsak az egész eseménysorozatra”

— tette hozzá a politikus.

„Legyen áldás e két szent asszony emlékén örökké, gyilkosaik pedig fizessenek meg bűneikért” — zárta gondolatait.

„Az az álmom, hogy a zsidó ne egy szitokszó legyen” – Köves Slomó a DW-nek

Egyre több zsidó hagyja el Európát a csökkenő biztonságérzet miatt.