Izraelben hamarosan megkezdik az 5-11 éves gyermekek oltását is

Az izraeli egészségügyi minisztérium forrásai úgy becsülik, hogy néhány héten belül az 5-11 éves gyermekek is olthatók lesznek a koronavírus ellen – írja az Arutz7.

Kedden az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) nyilvános ülést tart egy szakértői tanácsadó testület részvételével, amely után döntést hoz arról, hogy engedélyezi-e a Pfizer-BioNTech vakcinát az 5-11 éves gyermekeknél történő felhasználásra.

A vakcináról megállapították, hogy több mint 90%-ban hatékony a gyermekeknél, és csak korlátozott mellékhatásokkal jár.

Ha az FDA jóváhagyja a vakcinát, Izrael azt tervezi, hogy gyorsan követi az USA-t.

Féléves poszt-Covid-szindrómás kisbaba életéért küzdenek Izraelben

Egyre több az olyan beteg, akinél hetekkel a koronavírus-fertőzés után jelentkeztek tünetek. Mindeközben Izraelben leszállóágban a negyedik hullám

Egy nemrégiben tartott egészségügyi minisztériumi ülésen úgy tűnt, hogy az Oltóanyag Bizottság tagjainak és a világjárványok kezelésével foglalkozó munkatársak túlnyomó többsége a vakcina gyermekek számára történő jóváhagyása mellett van.

Az Egészségügyi Minisztérium már készül egy célzott felvilágosító kampányra, amelynek célja, hogy elmagyarázza a gyermekek koronavírus elleni oltásának fontosságát.

Az Israel Hayom szerint az Egészségügyi Minisztérium vizsgálja annak lehetőségét, hogy a gyermekek oltásával foglalkozó szakértői testület egy részét élőben közvetítsék, hasonlóan ahhoz, ahogyan azt az Egyesült Államokban is teszik.

Megtízszerezte az oltottak védelmét a harmadik oltás Izraelben

A harmadik vakcinát is felvevők közel hússzor jobban védettek a súlyos betegségek ellen, és több mint tízszer jobban védettek a fertőzések ellen, mint azok, akik csak két dózist kaptak.