„Férfinek” nevezte Biden transznemű miniszter-helyettesét, ezért zárolták a képviselő Twitter-fiókját

Ismét cenzúrát alkalmazott a Twitter, miután Jim Banks amerikai republikánus képviselő „férfinek” nevezte az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának transznemű miniszter-helyettesét, Rachel Levine-t.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Joe Biden elnök kormánya a transznemű tisztviselőt nemrég újabb titulussal látta el, és az Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálata (USPHS) megbízott testületének „első női négycsillagos admirálisává” nevezte ki.

Jim Banks a történteket Twitter-oldalán kommentálta, ahol azt írta:

„Amerika négycsillagos admirálisnőjének titulusát egy férfi szerezte meg elsőként”.

Majd egy másik bejegyzésében úgy fogalmazott: „Az első ’női’ négycsillagos admirálisnak nevezni valakit, aki férfiként született és élt 54 éven át, valójában sértést jelent minden kislány számára, aki arról álmodik, hogy egyszer áttörheti az üvegplafont”.

A Daily Wire beszámolója szerint Jim Banks fiókját a bejegyzések miatt felfüggesztette egy időre a közösségi platform, ahol azóta ismét aktív lett az oldal.

Gendersemlegesek lesznek a gyerekjátékok mostantól Kaliforniában

A hagyományos marketing a lányokat jelölő rózsaszínnel és a fiúknak szánt termékek kékjével a nemi sztereotípiákhoz való alkalmazkodásra kényszerítik a gyerekeket