Moszadnak kémkedő ügynököket kapcsoltak le Törökországban

A török ​​média csütörtökön arról számolt be, hogy a kormány az elmúlt hónapban letartóztatott egy 15 emberből álló sejtet, akiket az izraeli Moszadnak kémkedtek – írja a Kan izraeli közszolgálati médiára hivatkozva az Arutz7.

A török média fényképeket is közzétett több gyanúsítottról.

A Sabahban és a Gazetevatanban megjelent jelentések szerint az „ügynökök” között török ​​és külföldi állampolgárok is vannak és valamennyien arab származásúak.

A törökök azt állítják, hogy a gyanúsítottak török ​​egyetemeken tanuló külföldi hallgatókról adtak át információkat a Moszadnak, különösen olyanokról, akik a jövőben a biztonsági iparban kívánnak dolgozni. Az újságok hozzátették, hogy az ügynökök nyomon követték a „palesztinokat” is.

A jelentés szerint a törökök az elmúlt egy hónapban három cellát tartóztattak le, amelyek tagjai állításuk szerint információkat szolgáltattak Izraelnek.

A Moszad elrabolt, kihallgatott, majd szabadon engedett egy iráni tábornokot

A Szíriában elrabolt iráni tábornokot az izraeli hírszerzők egy meg nem nevezett afrikai országba vitték, ahol Ron Arad, az 1980-as években Libanonban eltűnt izraeli pilóta sorsáról faggatták.