Lezuhant a hőlégballonról, halálra gázolta egy autó

A földre zuhant egy felemelkedő hőlégballonba kapaszkodó fiatal, majd elütötte egy autó Észak-Izraelben – jelentette a helyi média kedden.

A 28 éves, Jezréel kibucban élő Jogev Kohen részt vett a hőlégballon indításánál, majd – eddig tisztázatlan okokból – egy külső kötélbe kapaszkodva maga is felemelkedett vele.

A hőlégballon kezelői észrevették, és megpróbálták megállítani a ballont, de az túl gyorsan emelkedett, már nem tudták megfékezni. A szél a közeli autópálya felé hajtotta, ahol nem akartak leereszkedni, hogy ne okozzanak tömeges autóbalesetet.

A fiatalember egy idő után nem tudott tovább kapaszkodni, 40-50 méter magasból lezuhant, s halálra gázolta egy, az autópályán Afula város közelében éppen akkor elhaladó jármű.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A hőlégballont üzemeltető cég tulajdonosa szerint továbbra sem világos, miért emelkedett fel a társaságnál már három hónapja dolgozó alkalmazott a légi járműbe kapaszkodva.

Egy anya és három gyermeke is meghalt egy izraeli buszbalesetben

Az eset akkor történt, amikor egy busz a Bné Akiva vallásos cionista ifjúsági csoport tagjaival személygépjárműnek ütközött a 89 -es úton és a busz felborult.