Németországnak új küldetése van

Péntek éjszaka megszületett a hárompárti egyezség Németország jövőjéről az elkövetkező négy évre. Szociáldemokraták (SPD), Zöldek és Szabaddemokraták (FDP) nyilvánosságra hozták az intézkedéseknek azt a listáját, amelynek alapján együtt kívánnak kormányozni. Az egyezség tartalma nem sok jót ígér a német polgároknak, nemzetközileg pedig az energia- és a migrációs politika terén komoly potenciálja van Európa destabilizálására.


A programban a „klímavédelem” áll az első helyen, nemcsak a tervek sorrendjében, hanem jelentőségében is. A szöveg tényleg a „küldetés” szót használja, amikor bejelenti, hogy a „megújítható energiák kiépítését (!) drasztikusan fel fogjuk gyorsítani, és minden akadályt és korlátozó tényezőt ki fogunk iktatni.” A mondat nyílt fenyegetés a renitens önkormányzatok, természetvédők és az időközben 250 méter magas szélgenerátorok ellen harcoló polgári társaságok irányába. A szöveg több ilyen jellegű fenyegetést tartalmaz.

Az ország területének két százalékát akarják szélgenerátorok számára kijelölni Európa egyik legsűrűbben lakott országában, ami azt jelenti, hogy az eddig védett, nem lakott természeti területeken, falvak és kisvárosok határában, eddig zárt erdők területén is ilyen szörnyetegek fognak állni.

Mostantól nem számít a természet, az állatok, a madarak és rovarok, az emberek életkörülményeinek védelme, ha azok a klímafanatikusok küldetésének útjában állnak.

Rózsaszínű elefánt a műsorban

A migrációról minden német párt mélyen hallgat, miközben tovább folytatódik a népességcsere. Koenen Krisztina elemzése.


A Zöldek eredetileg azt tervezték, hogy minden épülettulajdonost köteleznének arra, hogy a tetőn napkollektorokat szereljenek fel. A Szabaddemokraták most kompromisszumként ünnepelik, hogy „csak” az ipari létesítményeknél lesz kötelező napkollektorokat felállítani, az újonnan épülő privát házaknál ez „csak” a „szabályos eset” lenne.

A költségeket természetesen a tulajdonos állja.

Ezen az alapon fel akarják gyorsítani az energiarendszer szétverését. Nem elég, hogy 2022 végéig az összes atomerőművet (összesen hatot, ebből 2021-ben hármat) ki fogják kapcsolni, az összes szénerőművet 2030-ig kell leállítani. Akkor aztán csak a napban és a szélben bízhatunk, esetleg fognak néhány gázerőművet építeni, bármibe is kerüljön a gáz.

Vagyis a már most is rettenetesen magas energiaárak tovább fognak emelkedni, ha egyáltalán lesz elektromos áram. Az így tönkretett cégek, a fázó és sötétben üldögélő emberek biztosan boldogan fizetik meg ezt az árat a klíma megmentéséért. 

De ez még messze nem minden. Az Európai Bizottság döntése szerint 2035-től kezdve a tagországokban csak „klímasemleges” járműveket lehet engedélyezni. Németország még ezt a tervet is túl kívánja teljesíteni, és még hamarabb akar átállni a csakis regeneratív energiával meghajtott járművekre. Az átállás részletei és költségei még nem ismertek.

Miközben az energia ára a jövőben nyilvánvalóan a jövedelmek még nagyobb részét fogja felemészteni, az új pártszövetség néhány szociális csemegével kecsegtet: a minimálbért felemelnék 9,60-ról 12 euróra, amit főleg a kisebb cégek, vendéglők, üzletek nem fognak tudni megfizetni. Erre a hírre Amazonnál biztosan pezsgőt bontottak. Az eddig sem igazán szigorú munkanélküli- és szociális segély folyósítását tovább fogják „liberalizálni”. Az új „polgárjövedelem” mindenkinek jár majd, aki nem akar dolgozni, függetlenül attól, hogy mekkora vagyona van. A segélyből élőket méltóságuk megőrzésével akarják „bátorítani”, hogy vegyenek fel valamilyen munkát. Arra, hogy a pénz honnan jöjjön, a dokumentum nem tér ki.

Hogy a zöld-baloldali-liberális pártok hatalmát bebetonozzák, és a mostanihoz hasonló választási eredményeket a jövőben is garantálni tudják, a választási korhatárt 16 évre szállítanák le. A német törvények eddigi állása szerint a 18. év betöltése a nagykorúság kezdete. A 21. életévig „fiatal felnőttről” van szó, ami azt jelenti, hogy ebben a korban már a felnőttekre vonatkozó büntetőjogot alkalmazzák a bíróságok, de különleges enyhítő szabályzatok vannak érvényben.

Hogyan lehet valakit, aki a büntetőjog esetében nem felelős a tetteiért, arra jogosítani, hogy az állam, a nemzet nagy kérdéseiben dönthessen? 

A célkitűzés mögött meghúzódó érdek nyilvánvaló: A fiatalok körében a baloldaliság dominál, az FDP és a Zöldek nagyon népszerűek.

A szeptemberi választáson az először választók 23 százaléka szavazott az FDP-re, 22 a Zöldekre. Ha ehhez még hozzáadjuk a péntekenként iskolát kerülő és a klímamegmentés érdekében az utcákon ugrabugráló gimnazisták számát, azonnal érthetővé válik, miért áll a zöld és baloldali politikusok érdekében, a felelőtlen és felelősségképtelen szavazók számát tovább növelni.

Bár a hárompárti egyezségben konkrétumok nem szerepelnek, drasztikus változásokra számíthatunk a családpolitikában. Meg fog szűnni az abortusz reklámozásának tiltása. A gyermekek örökbefogadásának jogát a nem összeházasodott párokra is kiterjesztenék.

A szociáldemokrata SPD még tovább menne, az „azonos nemű párok teljes egyenjogúságát” követeli, „különös tekintettel az örökbefogadást illetően”.

Kétféle antiszemitizmus Németországban

Németországban az antiszemitizmus szónak két teljesen különböző értelmezése van. Krisztina Koenen írása.


Zöldek és Szabaddemokraták egyetértenek abban is, hogy az úgynevezett transzneműségi törvényt el kell törölni. Nem beteg az, aki úgy érzi, hogy „rossz testben született”, a nem bejegyzésének megváltoztatására ezért bürokráciamentes lehetőség fog nyílni – a 14. életévtől kezdve.

A nagykorúság kezdetével a kötelező betegbiztosítás állná a nemváltoztató műtétek költségeit. 

A népességváltást fel kívánják gyorsítani, a migrációt támogatni és segíteni fogják. A „modern állampolgársági jog” az állampolgárság válogatás nélküli osztogatását irányozza elő, még azok számára is, akik illegálisan tartózkodnak az országban, de itt „hazára leltek”. A német érdekeket csakis „az európai érdekek fényében fogjuk értelmezni”, vagyis a szuverenitás teljes feladását és az unió további imperiális irányba történő kiépítését tervezik.

És arra az esetre, hogy ezzel nem mindenki értene egyet, külön törvényt hirdetnek már most meg „a demokrácia erősítése” érdekében, mellyel minden az iszlám, a bevándorlás, az LGBT ellen irányuló kritikát, valamint a „jobb- és baloldali szélsőségeket” hirdetőket kívánják büntetni. 

A három párt koalíciós programjának ideálja egy még egyenlőbb, a klímavallás, a nemi és faji sokszínűség alapján szerveződő társadalom, mely a tradicionális társadalmi szerveződési formákat, mint a család, a hit és a nemzet, immár maga mögött hagyta, illetve tudatosan tovább rombolja. A terv több helyen komoly fenyegetéseket tartalmaz mindenki ellen, aki a programot bírálná, illetve az abban vázolt terveknek ellenállna. Hogy ez az világkép a Zöldek és a szociáldemokraták felfogását tükrözi, az eddig is közismert volt. Időközben azonban az egykor konzervatív-liberális FDP is felismerte, hogy ha kormányozni kíván, fel kell cserélnie a szabadság pártolását a szabadosság és az állami erőszak istenítésével. 

A német szavazó tudta, hogy mit választ: Most azt kapja, amit rendelt. A baj ott van, hogy ennek a választásnak a következményeit egész Európa viselni fogja.

Egy európai számára nagyobb veszélyt jelent a fürdőszobája, mint a terrorizmus — spanyol külügyi szakértő a Neokohnnak

Diego Muro, terrorizmussal foglalkozó külügyi szakértő a Neokohnnak beszélt arról, hogy visszaengedné-e az ISIS terroristák feleségeit a szülőhazájukba és, hogy vajon egy európainak jobban kell-e félnie a fürdőkádjától, mint a terroristáktól. Interjú. 

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.