Mit csinál a német Luftwaffe 2021-ben Izraelben?

Az Izraeli Légierő (IAF) és a német Luftwaffe vasárnap közösen repült át a jeruzsálemi Knesszet felett, mivel Izraelben hét ország részvételével megkezdődött a nemzetközi Blue Flag hadgyakorlat – írja a The Jerusalem Post.

Az október 28-ig tartó Blue Flag hadgyakorlat során az Egyesült Államok, Németország, Olaszország, Nagy-Britannia, Franciaország, India és Görögország légierőinek katonái vesznek részt. Ez a legnagyobb és legfejlettebb légi gyakorlat, amelynek Izrael valaha is otthont adott.

Ez az első alkalom, hogy brit vadászgépek a brit mandátum óta részt vesznek egy gyakorlaton Izraelben.

A gyakorlat célja a stratégiai nemzetközi együttműködés megerősítése, a negyedik és ötödik generációs repülőgépek alkalmazása komplex műveletek során, és az ezzel kapcsolatos közös tanulás. A résztvevő erők levegő-levegő és levegő-föld harcot, fejlett föld-levegő rakéta (SAM) fenyegetéseket és számos műveleti forgatókönyvet fognak gyakorolni „ellenséges területen”.

„A történelem szárnyai” címet viselő jeruzsálemi átrepülést az IAF parancsnoka vezette.

„Nagyon bonyolult térségben élünk, Izrael Államra a Gázai övezetből, Libanonból, Szíriából és Iránból érkező fenyegetések csak fokozódnak”

– mondta Norkin.

Team Luftwaffe on Twitter: „The Eagle has landed – Unser #EagleStar ist gerade nach 4,35 Flugstunden auf dem Fliegerhorst Uvda in Israel gelandet. Mit 5 weiteren #Eurofighter|n ist er unser Anteil an der Übung #BlueFlag21, die am Sonntag beginnt. #BF21 @IAFsite @IsraelinGermany @GerAmbTLV pic.twitter.com/vpvnHs0It4 / Twitter”

The Eagle has landed – Unser #EagleStar ist gerade nach 4,35 Flugstunden auf dem Fliegerhorst Uvda in Israel gelandet. Mit 5 weiteren #Eurofighter|n ist er unser Anteil an der Übung #BlueFlag21, die am Sonntag beginnt. #BF21 @IAFsite @IsraelinGermany @GerAmbTLV pic.twitter.com/vpvnHs0It4

„Egy nemzetközi gyakorlat megtartása ebben a jelenlegi helyzetben, miközben folytatjuk nyílt és rejtett operatív tevékenységeinket minden fronton, rendkívül fontos stratégiai jelentőséggel bír, és széleskörű hatással van az Izraeli Légierőre, az IDF-re és Izrael Államra”

– folytatta.

„Ez a gyakorlat úttörő jelentőségű a technológia, a kiképzés minősége és a résztvevő nemzetek száma tekintetében. Ezenkívül a gyakorlat a nemzetek légierői közötti partnerséget és erős köteléket is jelképezi, amely ugródeszkaként szolgál a regionális és nemzetközi együttműködés felé.”

Borítókép: Team_Luftwaffe/Twitter

VIDEÓ: Németországban gyakorlatozó katonák zengték az izraeli himnuszt

Izraeli ejtőernyősök egy csoportja katonai gyakorlat közben énekelte el a Hatikvát.