Izraellel való együttműködésért ítélt halálra két palesztin arabot a Hámász

Vasárnap a Hámász felakasztotta  két palesztin arabot, akiket Izraellel való együttműködés vádjával ítéltek halálra, a Ynet szerint, ugyanezen vád miatt, két másik palesztin arabot pénz büntetésre ítéltek.


Az Arutz7 hírportál emlékeztet arra, hogy a Hamász rendszeresen állítja, hogy elfogott „izraeli kémeket”, a gyanúsítottakat pedig általában halálra ítélik.

2018 októberében a Hámász azt állította, hogy leleplezett és letartóztatott egy palesztin arabot, aki 15 évig dolgozott Izrael titkosszolgálat ügynökeként. Ugyanezen év márciusában azt állították, hogy letartóztattak egy helyi férfit, aki Izraelnek kémkedett és meg akarta győzni a gázaiakat, hogy ne vegyenek részt a Gázai-Izrael határ mentén zajló erőszakos tiltakozó felvonuláson.

Állítólag a Hámász 2019-ben is feltárt egy izraeli kémkedési kísérletet a szervezet egyik parancsnoka ellen.

Elméletileg minden halálos ítéletet a Palesztin Hatóság (PA) területén Mahmúd Abbásznak, a Palesztin hatóság elnökének kell hagynia, aki több évvel ezelőtt moratóriumot vezetett be a kivégzésekre.

A Hamász már nem ismeri el Abbász legitimitását, és a múltban határozottan kijelentette, hogy a halálbüntetés Gázában a Palesztin Hatóság jóváhagyása nélkül végrehajtható.

Izrael nem hagyhatja figyelmen kívül Kína fenyegetését a szabad világra nézve

Bármennyire is álmodozik arról, hogy megszabadul az amerikaiaktól, Izrael mégis egy olyan demokrácia, amelynek sorsa végső soron a Nyugat biztonságához van kötve.