Egy anticionista szektához tartozó izraeliek hűséget fogadtak az iráni ajatollahnak

A The Algemeiner cikke szerint a Lev Tahor, a Guatemalában működő anticionista szekta jelenleg mintegy 280 tagot számlál.

A csoport tagjai közül sokan rendelkeznek izraeli állampolgársággal. A The Times of Israel szerint félelmet keltett sokakban, hogy a csoport Iránba érkezése súlyos diplomáciai válságot fog okozni.

Az izraeli külügyminisztérium közölte, hogy „különböző csatornákon” keresztül igyekszik a helyzet megoldására

– jelentette a Haaretz.

A csoport tagjainak hozzátartozói felvették a kapcsolatot az izraeli külügyminisztériummal és az igazságügyi minisztériummal, és arra kérték őket, hogy sürgősen lépjenek kapcsolatba guatemalai kollégáikkal, hogy megakadályozzák a családok távozását.

A jelentések szerint a guatemalai hatóságok őrizetbe vették a csoport több amerikai állampolgárságú tagját.

Egy amerikai szövetségi bíróság előtt 2019-ben olyan dokumentumokat mutattak be, amelyek szerint a közösség vezetői Iránban kértek menedéket, és hűséget fogadtak Ali Khamenei ajatollah legfőbb vezetőnek.

Az ultraortodox szekta korábban Kanadában került vizsgálat alá, mivel azzal vádolták őket, hogy gyermekekkel való visszaélések történtek náluk, ami arra késztette a csoportot, hogy 2014-ben Guatemalába költözzön.

A szekta nőtagjai szinte teljes egészében fekete köntösbe burkolóznak, és a Haaretz szerint a tagok körében a gyermekházasságok is elfogadott és gyakori.

Az anticionista zsidók a palesztin népet helyezik a zsidó nép felé

A fiatal anticionista zsidóknak világos kérdésük van: miért nem lehet zsidóságunk cionizmus nélkül? – írja Elchanan Poupko a Jerusalem Post oldalán.