Ferrarival és egy izraeli modellel látták furikázni Bassár el-Aszad unokaöccsét

Ali Makhlouf, akinek milliárdos apja többször szerepelt az USA szankciós listáján a szíriai rezsim finanszírozása miatt, amikor megkérdezték tőle, hogy miből él azt mondta, hogy gyakornok – írja a The Vice.

A húszas évei elején járó Makhloufot Daniel Mac filmezte le, aki Instagram-, TikTok- és YouTube-fiókokat üzemeltet, amelyek tematikája, hogy megkérdezi a luxusautók tulajdonosaitól, hogy miből élnek.

Makhloufot és utasát, aki nagyon hasonlít egy tel-avivi izraeli modellre, a hónap elején a YouTube-ra feltöltött videóban látták sportautóban ülve, annak ellenére, hogy Makhlouf apja, Rami – aki Szíria egyik leggazdagabb embere – több amerikai szankciós listán is szerepel az Aszad-rezsim finanszírozásában játszott szerepe miatt.

Néhányszor kitért a válasz elől, miután megkérdezték tőle, hogy mi a munkája, Makhlouf, akinek több mint 200 ezer követője van az Instagramon, azt állította, hogy „gyakornok”, és azt mondta, hogy a sportautót csak bérelték.

The Intern That Has A Ferrari 488 Spider *$285,000

CHECK OUT MY SOCIALS!Instagram: https://www.instagram.com/itsdanielmac/?hl=enTiktok: https://vm.tiktok.com/ZMJGsms6k/Snapchat: https://www.snapchat.com/disco…

2008-ban az amerikai pénzügyminisztérium befagyasztotta Rami Makhlouf összes amerikai vagyonát, és megtiltotta, hogy amerikai székhelyű cégek üzletet kössenek vele vagy a céghálózatával, köztük a Syriatel szíriai nemzeti telefonszolgáltatóval. Ennek következtében lefoglalták ciprusi és svájci számláit, és a legtöbb amerikai és európai bank nem tudott vele üzletet kötni. De ez nyilvánvalóan nem akadályozta meg legfiatalabb fiát abban, hogy Los Angelesben bulizzon.

Ali és testvére, Mohammed 2011-ben, a szíriai forradalom kezdetén költözött Dubaiba. Apjuk fedőcégekből álló hálózata a rezsim számára kritikus fontosságú hozzáférést biztosított a külföldi valutákhoz, amelyre szüksége volt a népe elleni háborúhoz.

2019-ben Mohammedet rövid időre őrizetbe vették Szíriában, miután a „luxus influencer” stílusú posztjai miatti felháborodás arra kényszerítette Aszadot, hogy lépéseket tegyen a család vagyona ellen.

2020-ra Ramit a státusza, hogy Bassár unokatestvére és Szíria egyik leggazdagabb embere, már nem tudta megvédeni őt az Aszad család többi tagjától, nevezetesen az elnök testvérétől, Mahertől és feleségétől, Asmaa-tól, akik a beszámolók szerint mindketten a vagyonára áhítoznak.

A videón egyébként Makhlouf úgy tűnik, hogy egy izraeli állampolgár mellett vezetett, megsértve ezzel a szíriai törvényeket, amelyek tiltják a kapcsolatot a „déli cionista ellenség” – ahogy Szíria Izraelt nevezi – bármely állampolgárával.

Úton egy új Szíria felé?

Hogyan nézne ki a szíriai békemegállapodás, és miként juthatnak el az érintett felek egy olyan megállapodáshoz, amely mindannyiukat kielégítheti? – teszi fel a kérdést Jason Shvili, az Israel Hayom publicistája.