A DC és a Marvel legújabb versenye: ki tud több meleg szuperhőst felmutatni?

Miután az új Amerika Kapitány is homoszexuális lett a legújabb Marvel képregényfolyamban, most a DC rukkolt elő egy modern átirattal, a legújabb Superman, pontosabban „Superman” fia biszexuális lett, aki romantikus érdeklődést mutat rózsaszínhajú barátja iránt. 

Superman coming outolt. A DC legendás karaktere, a sztereotpikus férfias hős mostantól egy biszexuális fiatal – írja a Mirror.

Jon Kent, Lois Lane és Clark Kent fia, az új Superman, a legújabb képregényben bejelentette, hogy nőkhöz és férfiakhoz is vonzódik.

Jon a legújabb inkarnációja az ikonikus szuperhősnek, és a bejelentést a novemberi Superman: Son of Kal-El képregényben tette.

Tom Taylor, a képregény írója szerint mindenki megérdemli, hogy hősként lássa magát és nagyon hálás a DC-nek és a Warner Brothersnek.

„Superman a remény és az igazság szimbóluma. Ma ez a szimbólum mást is reprezentál. Ma még több ember láthatja magát a képregények leghatalmasabb és legerősebb szuperhőseként” – jelentette ki Taylor.

Az új történetben Jon Kent romantikus érdeklődést mutat régi barátja a rózsaszínhajú Jay Nakamura iránt.

A DC kreatív igazgatója Jim Lee elmondása szerint: „nagyon büszkék, hogy kiadhatják ezt a fontos történetet.”

Néhány hónappal ezelőtt a Marvel egyik legnépszerűbb karaktere Amerika Kapitány is át lett írva homoszexuálisra. A DC Batman sorozat mellékszereplője Robin pedig most már szintén biszexuális.

Az LGBTQ szervezetek ünnepelték a döntést, azonban a konzervatívok nemtetszésüket fejezték ki.

Dean Cain, amerikai színész a Lois és Clark című sorozatban alakította a legendás karaktert. Szerinte nincs semmit értelme az átírásnak, hiszen már a kilencvenes években is leszbikus volt Superman lánya.

Az elmúlt évtizedekben Superman volt az egyik legnépszerűbb képregényhős, több hollywoodi színész karrierjét csinálta meg a szerep kezdve Christopher Reeve-től, Henry Cavill-ig.

Woke-izmus, a korunk gonosza

Még a kínai apparátus sem tudott gonoszabb, hátborzongatóbb módszert kitalálni az Egyesült Államok elpusztítására.