A Palesztin Hatóság új várost épít — jeruzsálemi földeken

Az új arab város, „Lana” néven Jeruzsálem északi részén fog elhelyezkedni, több ezer házzal — írja az Arutz7.

A Palesztin Hatóság új városa épül Jeruzsálem északi szélén — többek között az izraeli fővároson belüli földterületen — jelentette szerdán az Izrael Hayom.

Lana, az új város, amelyet a Ramallah területén tervezett Rawabi település mintájára terveznek, a tervek szerint a következő hónapokban kezdi meg az építkezést.

A leendő palesztin arab városrész Jeruzsálem északi szélén, a többségében arabok lakta Beit Hanina közelében épül.

A Palesztin Hatóság jelentései alapján a negyedben több ezer lakóegység lesz, ami csak tovább súlyosbítja a Jeruzsálemben tapasztalható túlzsúfoltságot.

A Lana tervezéséért és építéséért a ramallahi székhelyű Massar International vállalat felel, amely a palesztin Al-Masri család tulajdonában van, akik az olaj- és üzemanyag-ellátással és -szállítással szereztek vagyont. A Massar International tervezte és építette a Benjámin régióban található Rawabi palesztin várost is.

A projekt hivatalos elindítására néhány nappal ezelőtt került sor Kelet-Jeruzsálemben, magas rangú palesztin méltóságok jelenlétében. Bashar al-Masri, a Massar International elnöke az indító rendezvényen elmondta, hogy Rawabihoz hasonlóan Lana új városa is a magas társadalmi-gazdasági státuszú palesztinok számára épül majd.

Davkaszt: Magyarország izraeli Vaskupola rendszert vásárol

Kik azok a Vaskupola-tagadók és nem lett volna-e jobb Izrael számára ha a Vaskupola helyett a Nautilus lézerágyut választja?