Megjelent a Firgun Alapítvány Forgatókönyv-pályázata

A pályázat célja, hogy olyan új filmek szülessenek, amelyekben központi motívum a zsidó vallás, élet, szokások megjelenése, azok működtetése, megtartása, vagy az emiatt keletkező konfliktus, a XX–XXI. századi Magyarországon — fogalmaz a kiíró a zsido.com-on megjelent közleményben.

A pályáztatás három fordulóban zajlik: az első fordulóban a filmterv szinopszisát kell beadni; a második fordulóban a film jelenetsorra bontott szinopszisát és két kidolgozott jelenetet; a harmadik fordulóban pedig a teljes forgatókönyvet. A második és harmadik forduló már meghívásos formában zajlik, azaz a pályázat második és harmadik fordulójában is csak kizárólag azok a pályázók vehetnek részt, akiket a kiíró az első, illetve a második fordulóban kiválasztott.

A két forduló között maximum harminc nap telik el. A kiíró a pályázókkal e-mail formájában kommunikál. A pályázatok elbírálására független, a szakma jeles képviselőiből álló zsűri közreműködésével kerül sor. A pályázati fordulók elbírálása a benyújtási határidőt követő 30 napon belül megtörténik. A döntésről a pályázó a döntést követő 15 napon belül értesítést kap.

A pályázat eredményét a kiíró a Firgun Zsidó Kulturális Alapítvány honlapján teszi közé, benyújtási határidő: 2021. november 15. (filmterv szinopszis – első forduló)

Bíráló bizottság tagai: Groó Diána, Gárdos Péter és Geszti Péter

Díjazás:
I. helyezett 1 500 000 Ft, II. helyezett 1 000 000 Ft, III. helyezett 800 000 Ft

A pályázatról további információ ide kattintva található.

Réczei Tamás: A Firgun csak szakmai alapon hoz döntéseket

Az EMIH által létrehozott művészetet támogató alapítvány igazgatójával a 168.hu csinált riportot.