101 zsidó közösség kap segítséget védelmük finanszírozásához

Az antiszemitizmussal kapcsolatos aggodalmak közepette 101 helyi zsidó szövetség 54 millió dollárt fordít a biztonság javítására– írja az Arutz7.

Az Észak-Amerikai Zsidók Szövetsége (JFNA) kampányt indít, hogy biztonsági programját kiterjessze az ország minden szövetségére, ez a kezdeményezés 54 millió dollárba kerül.

Eric Fingerhut, a JFNA vezérigazgatója hétfőn jelentette be a kezdeményezést a szervezet washingtoni közgyűlésén. Jelenleg a 146 tagszövetségből 45 tartozik a JFNA által január óta LiveSecure-nek nevezett biztonsági irodák hálózatához.

A három év alatt összegyűjtendő új támogatás azt a 101 közösséget fogja segíteni, amelyeknek az adománygyűjtés akadályokba ütközött a biztonsági pontok létrehozásában a közösségükben, hogy ők is csatlakozhassanak a LiveSecure programhoz, amelyet a Pittsburghben, a kaliforniai Powayben, a New York-i Monseyban és a New Jersey Cityben elkövetett halálos antiszemita támadások sorozata után indítottak el.

Ezek a közösségi szolgáltatási kezdeményezéseknek nevezett pontok „egyetlen kapcsolattartási centrumot hoznak létre a kritikus események koordinálása, az információk és hírszerzési információk megosztása, a biztonsági és védelmi képzés, valamint a közösség minden zsidó intézménye számára” – áll a JFNA közleményében.

A program emellett segítséget nyújt a közösségeknek a szövetségi támogatások igénylési folyamatában, amelyek segítenek a nonprofit szervezeteknek a biztonsági szolgáltatások kifizetésében.

Az idei közgyűlés, a helyi és országos szövetségi csoportok éves találkozójának középpontjában a közelmúltban megugrott számú antiszemita incidensek álltak.

„Sürgősen meg kell védeni a zsidó közösségeket” – mondta az eseményen Nikki Haley, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete, akit a 2024-es republikánus elnökjelöltség egyik esélyesének tartanak.

Szintén felszólalt Ritchie Torres, az amerikai képviselőház New York-i demokrata képviselője, aki a progresszív frakción belül határozottan Izrael-párti álláspontot képvisel.

„Az antiszemitizmus puskaporos hordóján ülünk, és sem a zsidó közösség, sem mi, valamennyien nem engedhetjük meg magunknak, hogy önelégültek legyünk” – mondta.

Küzdelem a zsidó identitás fennmaradásáért Amerikában

A Covid járvány alatt megnövekedett az elszakadó zsidók száma. Megy a küzdelem Amerikában azért, hogy a zsidó fiatalok fenntartsák zsidó identitásukat.