Megölte a fiú az anyját, mert az áttért az iszlámról a kereszténységre

Egy 46 éves nőt holtan találtak a Jordán folyó egy szakaszán Észak-Izraelben, egy nappal azután, hogy 20-as évei végén járó fia meggyilkolta, mert áttért az iszlámról az ortodox kereszténységre – írja a Christian Post.

A gyanúsított, a 27 éves Muad Hib állítólag egy kötéllel vagy pedig a kezével addig fojtogatta az anyját, Rasha Muklasát, amíg az meg nem halt – a rendőrség jelentések és a bírósági dokumentumok szerint.

A The Times of Israel szerint a vádirat azt állítja, hogy Hib elásta a holttestet, és a helyet kövekkel és száraz levelekkel fedte be, „mindezt azért, hogy eltakarja a holttest helyét, hogy nehezebb legyen megtalálni”.

Andreas Fagerbakke on Twitter: „Heart-wrenching. Rest in peace, Rasha Muklasha 🕯A 27-year-old man from northern Israel murdered his 46-year-old mother last month because she converted from Islam to Orthodox Christianity. pic.twitter.com/B5QFBVB9lj / Twitter”

Heart-wrenching. Rest in peace, Rasha Muklasha 🕯A 27-year-old man from northern Israel murdered his 46-year-old mother last month because she converted from Islam to Orthodox Christianity. pic.twitter.com/B5QFBVB9lj

Hib ellen hétfőn emeltek vádat előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság miatt.

A jelentések szerint az áldozat 2006-ban elhidegült férjétől és öt gyermekétől, miután Zarzirból Nof HaGalilba költözött, ahol aztán áttért a kereszténységre.

Közel 15 év után, volt férje halálát követően a nő újra kapcsolatba került gyermekeivel. A kereszténységre való áttérése azonban állítólag feldühítette Hibet, és ami aztán számára okot is adott végül a gyilkosságra az ügyészek feltételezése szerint.

Terrorizmus-gyanús gyilkosság történt Izraelben

Az áldozat művész és házassági tanácsadó, hat gyermek édesanyja volt.