Videó: Így bulizott több száz palesztin egy izraeli énekes héber nyelvű dalára

Biztos, ami biztos, az énekest biztonsági emberei is színpadra kísérték a jeles esküvőn.

Nem mindennapi videó jelent meg a Facebookon Mike Sharif oldalán, aki egy palesztin esküvőn lépett fel múlt hét csütörtökön. Az izraeli drúz énekes Jetta városában, Hebrontól nem messze állt színpadra, hogy a „Miért is ne?” című dalát előadja.

Sharif még gyermekelőadóként vált ismertté az 1980-as években, első lemezét 1992-ben adták ki.

A felvételen jól látható, hogy a palesztin tömeg vele együtt énekelte a héber nyelvű dalt, majd jó kedvvel táncra is kelt. Az izraeli előadóművészt egy csapat biztonsági ember vette körül a színpadon.

A The Jerusalem Post szerint a jó hangulatú esemény palesztin oldalról nem maradt kritika nélkül: több kommentelő és híroldal is felháborodott a történteken. Voltak, akik „szégyennek” nevezték a látottakat, míg mások a Palesztin Hatóságot és támogatóit nevezték meg hibásnak. Némely kommentelő pedig egyenesen a Fatah-ot vélte felfedezni a történtek mögött.

Sharifnek 2011-ben egyszer már nehézsége akadt a Palesztin Hatóság miatt, amikor az megtiltotta számára, hogy egy újévi rendezvényen szerepeljen Ramallah városában. A döntés azután született, hogy több Izrael-ellenes palesztin is fenyegetőzött a tervezett fellépés előtt.

Egy arab és zsidó énekes együtt énekelték a „Halleluja”-t az egyik izraeli televíziós versenyen

A dalt eredetileg Leonard Cohen zsidó énekes-dalszerző komponálta és 1984-ben jelent meg.