Úgy tűnik, Svájcban megszavazták a melegházasság legalizálását

A svájciak döntő többsége támogatja, hogy az azonos nemű párok is házasodhassanak – írja a Hvg.

Az exit pollok és az előzetes felmérések alapján úgy fest, hogy Svájcban népszavazáson döntöttek a melegek házasságának legalizálásáról. A Guardian szerint a svájciak nagy többsége támogatja, hogy ugyanazon jogok illessék meg a homoszexuális párokat, mint a heteroszexuálisokat. A lap azt írja, hogy a résztvevők 64 százaléka támogatja a javaslatot.

BBC News (World) on Twitter: „Voters in Switzerland go to the polls on Sunday to decide whether to say I do to same-sex marriageshttps://t.co/g88IXEzwuY pic.twitter.com/MOccwDYmMZ / Twitter”

Voters in Switzerland go to the polls on Sunday to decide whether to say I do to same-sex marriageshttps://t.co/g88IXEzwuY pic.twitter.com/MOccwDYmMZ

A népszavazás azonban nem csak a házasságról dönt, hanem arról is, hogy a homoszexuális párok fogadhassanak örökbe gyerekeket, valamint, hogy a frigy hozzásegítse a svájci állampolgársághoz a meleg párok külföldi tagjait.

A cikk folytatása itt olvasható.

A svájci kormány nem ítéli el nyilvánosan az iráni holokauszttagadást és terrorizmust

Guy Parmelin gratulált Irán új elnökének, a svájci külügyminisztérium elutasította, hogy elítélje az iráni rezsimet terrorizmus, antiszemitizmus és holokauszttagadás támogatásáért.