Újra több ezren imádkozhattak a Siratófalnál

Zsidók tömegei gyűltek össze a Szukot ünnepén a hagyományos papi áldásra. 

Tradicionálisan a zsidóknak két alkalommal kell felmenniük Jeruzsálembe, egyszer a tavaszi ünnepekkor Pészach alkalmából, valamint a Sátorok Ünnepén. A zsidó zarándokok templom hiányában a Siratófalnál gyűlnek össze – írja a Times of Israel.

Áprilisban mindössze 10 ember vehetett részt a ceremónián.

A szertartást a kohentiák férfi leszármazottai végzik.

ברכת כהנים סוכות תשפ”ב

שליחת פתקים לכותל – https://www.thekotel.org/kotel/send_note/To send notes to the Western Wallתרמו לכותל המערבי 👈 https://www.thekotel.org/donation/Donate t…

Az ünnepségen részt vett David Friedman az Egyesült Államok korábbi nagykövete is.

Az ima során a kohenita férfiak a tömeg felé fordulnak és elmondják az áldást: „Áldjon meg tégedet az Úr, és őrizzen meg tégedet. Világosítsa meg az Úr az ő orcáját te rajtad, és könyörüljön te rajtad. Fordítsa az Úr az ő orcáját te reád, és adjon békességet néked.”

western wall on Twitter: „אלפים רבים הן בתפילת #שחרית והן ב #תפילת_מוסף השתתפו במעמד #ברכת_הכהנים המסורתי שהתקיים גם הבוקר (ה) ברחבת #הכותל המערבי בפעם השנייה בחג ה #סוכות תשפ”ב בהשתתפות מאות כהנים מרחבי הארץ. pic.twitter.com/xr8UAQ1nhp / Twitter”

אלפים רבים הן בתפילת #שחרית והן ב #תפילת_מוסף השתתפו במעמד #ברכת_הכהנים המסורתי שהתקיים גם הבוקר (ה) ברחבת #הכותל המערבי בפעם השנייה בחג ה #סוכות תשפ”ב בהשתתפות מאות כהנים מרחבי הארץ. pic.twitter.com/xr8UAQ1nhp

Szukot, az őszi zsidó ünnepek méltó folytatása

Az őszi zsidó ünnepek koreográfiája olyan tökéletes és olyan összetett, hogy bárki számára nyilvánvaló lehet: azok rendeletei Istentől származnak.