Őrült videón, ahogy egy ausztrál C-17-es átrepül a felhőkarcolók között

A nagy és lassú C-17 Globemaster III teherszállítógép talán nem az első repülőgép, amely eszünkbe jut, ha az őrült légi mutatványokra gondolunk, de ez nem akadályozta meg az Ausztrál Királyi Légierő pilótáit abban, hogy mégis így tegyenek – írja a Task&Purpose.

Az amerikai légierő nem hivatalos subredditjére csütörtökön felkerült videón meglehet nézni, ahogy a RAAF C-17-es repülőgépe az ausztráliai Brisbane-ben a felhőkarcolók között száguldozik, miközben néhány lelkes néző igencsak „színes” kommentárokat fűz hozzá a kamera mögül. A RAAF sajtóközleménye szerint az elrepülés, amely az évente megrendezett Sunsuper Riverfire fesztivál részeként rendszeresen megtörténik, a szombatra tervezett hivatalos eseményt megelőző gyakorlórepülés volt.

Task & Purpose on Twitter: „This footage of an Australian C-17 flying low in Brisbane is incredible. (Language warning)What they were doing and why > https://t.co/llgaMm21eU pic.twitter.com/AZMjaO7fyK / Twitter”

This footage of an Australian C-17 flying low in Brisbane is incredible. (Language warning)What they were doing and why > https://t.co/llgaMm21eU pic.twitter.com/AZMjaO7fyK

A The Aviationist szerint 2017 óta minden fesztiválon sor kerül a C-17-es átrepülésére, és a vad mutatványról készült videók minden évben felkerülnek a világhálóra, amivel lenyűgözik a nézőket.

De amilyen menőnek tűnik a mutatvány, olyan hihetetlenül veszélyes is, mondta a Task & Purpose-nak az amerikai légierő egyik C-17-es pilótája.

„Ha a személyzet időzítése rossz, vagy ha lassan reagálnak, a repülőgép egy épületnek ütközhet. Nagyon kockázatos”

– mondta a pilóta, aki név nélkül nyilatkozott, mivel nem volt felhatalmazva arra, hogy a sajtóval beszéljen.

Videón, ahogy az afgánok egy amerikai repülőbe kapaszkodva próbálnak menekülni Kabulból

Legkevesebb három ember életét vesztette. Figyelem: a videó nyugalom megzavarására alkalmas!