Egy BLM vezető lázadásra szólított fel a „rasszista” kötelező oltás ellen

A New York-i aktivista szerint az oltási útlevél rasszista összeesküvés, hogy az éttermek kizárhassák a fekete vendégeket. 

Az amerikai lakosság körében az afro-amerikaiak között a legalcsonyabb a beoltottság, és ez a csoport a legszkeptikusabb a vakcinával kapcsolatban. New Yorkban a fekete lakosság mindössze 34%-a van beoltva, ezzel szemben a fehérek 49%-a, az ázsiaiaknak pedig 76%-a – írja a Blaze.

Bill de Blasio a város polgármestere augusztusban aláírt egy törvényt, amely bevezette a vakcina útlevelet és a beltéri tevékenységek jelentős részét csak oltottak számára tette elérhetővé.

Hawk Newsom a BLM egyik társalapítója és New York-i vezetője szerint a törvény rasszista. Az aktivista elmondása szerint a feketék természetes szkepticizmust éreznek az oltással szemben.

„Nem vagyunk oltásellenesek. Vannak köztünk oltottak. Ez egyéni döntés. Senkit sem szabad arra kényszeríteni, hogy valamit beengedjen a testébe” – jelentette ki Newsom.

Az aktivista szerint a New York-i rendőrség olyan, mint a Gestapo, amely könnyedén elkezdheti gyűjteni a feketéket. Szerintük az oltási igazolás arra van, hogy az éttermek kizárhassák a fekete vendégeket.

Chivona Newsome egy másik BLM vezető egyenesen felkelésre szólította fel az aktivistákat. Szerinte ez nem fenyegetés, hanem ígéret.

A helyi BLM nemrég tüntetést szervezett egy étteremnél, ahol eltessékeltek két oltatlan afro-amerikait, a szervezet szerint ez rasszista tett volt, ezért néhány száz ember odavonult az étteremhez.

CBS News on Twitter: „Black Lives Matter organizers rallied outside Carmine’s restaurant in Manhattan on Monday following an altercation over vaccine cards that involved a restaurant hostess and several Black patrons visiting from Texas. pic.twitter.com/cJCEN2cWMb / Twitter”

Black Lives Matter organizers rallied outside Carmine’s restaurant in Manhattan on Monday following an altercation over vaccine cards that involved a restaurant hostess and several Black patrons visiting from Texas. pic.twitter.com/cJCEN2cWMb

Egy Nike reklám szerint Nagy Sándor nulla volt az amerikai női kosárcsapathoz képest

Az elmúlt években aktivista tevékenységet folytató cég szerint meghódítani a világot harminc éves korod előtt semmi az amerikai női kosárcsapat hősies olimpiai teljesítményéhez képest.