Afgán menekültek akartak megerőszakolni egy kiskorút és megfojtani egy nőt Wisconsinban

Két afgán menekült, akiket Joe Biden demokrata elnök katasztrofális kivonulása után hoztak az Egyesült Államokba, szövetségi vádakkal néz szembe, mivel állítólag megpróbáltak megerőszakolni egy kiskorút és megfojtani egy nőt – írja a The Daily Wire.

„A 20 éves Bahrullah Noori ellen vádat emeltek kiskorúval szemben erőszakkal elkövetett szexuális cselekmény kísérlete miatt”

– áll az igazságügyi minisztérium közleményében.

A vádirat szerint az áldozatok nem töltötték be a 16. életévüket, és legalább négy évvel fiatalabbak voltak a vádlottnál.

„A 32 éves Mohammad Haroon Imaadot azzal vádolják, hogy házastársát fojtogatással bántalmazta”

– folytatódik a közlemény.

A közlemény szerint az ügyek nem kapcsolódnak egymáshoz.

Az igazságügyi minisztérium hozzátette:

Noori és Imaad ellen már korábban vádat emeltek az amerikai kerületi bíróságon benyújtott panaszok után. Szeptember 16-án jelentek meg először Madisonban, és a Dane megyei börtönben tartják őket fogva.

Amennyiben Noorit elítélik, az erőszak alkalmazására vonatkozó vádak miatt legalább 30 év, de akár életfogytig tartó szövetségi börtönbüntetés vár rá, a másik két vádpontban pedig legfeljebb 15 év büntetés. Imaadra legfeljebb 10 év büntetés vár. Az ellenük felhozott vádak a Szövetségi Nyomozó Iroda és a Fort McCoy-i Rendőrség nyomozásának eredményei.

Afganisztán szakértő: Át lehetett volna formálni Afganisztánt, úgy egy évszázad alatt

Az afganisztáni kivonulással Biden implicit kimondta, -ahogy már korábban Trump is- hogy az amerikai rendszer nem terjeszthető. Csókási Annamaja interjúja Dr. Demkó Attila biztonságpolitikai szakértővel.