Budapesten dicsérte a magyar családpolitikát Mike Pence

A magyar kormány családpolitikáját dicsérte Mike Pence volt amerikai alelnök a Budapesti Demográfiai Csúcson. A politikus szerint a Trump-adminisztráció hasonlóan gondolkodott a világról, mint a térség népei — írja a Euronews.

„Ahogy a szabadságharcosok is ellepték Budapest utcáit 1956-ban, hogy lerázzák magukról a kommunista elnyomást, meglátásom szerint úgy utasítják el Közép- és Kelet-Európa lakói a modern baloldal vízióját egy kereszténység, nemzet és család utáni világról”

– mondta Donald Trump egykori alelnöke a csúcson tartott beszédében, melyben többször is hangsúlyozta, hogy a civilizációnk és a nemzeteink alapköve a család.

A konferencián Orbán Viktor is felszólalt, Ferenc pápa támogatását is felemlegette a magyar családpolitika kapcsán.

„Két hete járt itt a szentatya. Bátorított bennünket a családpolitikában, azt mondta, ne torpanjunk meg. Mi nem is adjuk fel, és Brüsszellel meg fogjuk vívni a gyermekvédelemről szóló csatát” – állította a magyar kormányfő.

A kétnapos, pénteken véget érő demográfiai csúcson tizennyolc ország hetven előadója szólal fel a fenntarthatóság és a család témakörében. Magyar részről Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is beszédet mondott, a nemzetközi porondról pedig Aleksandar Vučić szerb államfő, valamint Janez Janša szlovén és Andrej Babiš cseh miniszterelnök is beszélt már.

Mike Pence budapesti látogatásáról Orbán Viktor miniszterelnök közös fotót posztolt Facebook oldalára.

Szijjártó: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között

„Magyarország és Közép-Európa, illetve a Közel-Kelet biztonsága szorosan összefügg” – fogalmazott a magyar külügyminiszter.