Az izraeli biztonsági erők elfogták a hiányzó két palesztin szökevényt

A védelmi erők tovább folytatva a hajtóvadászatot a két palesztin biztonsági fogvatartott után, akik két héttel ezelőtt négy társukkal együtt szöktek meg az észak-izraeli Gilboa börtönből, vasárnap éjszaka Dzsenin városában elfogta és letartóztatta mindkét szökevényt – írja az Újkelet.live

Az Izraeli Védelmi Erők, a Sin Bét és a Jamam terrorizmus elleni rendőri egység közös művelete során a két terroristát élve kapták el, majd kihallgatásra átadták őket, közölte a hadsereg.

Egy héttel a négy másik szökött rab kézre kerítése után a két veszélyes szökevény, Eham Kamamzsdi és Munadil Nafajat – mindketten az Iszlám Dzsihád terrorszervezet tagjai ellenállás nélkül adták meg magukat, miután az izraeli csapatok körbevették az épületet, ahol bujkáltak.

https://twitter.com/manniefabian/status/1439400219670634502

A palesztin média szerint az izraeli különleges erők rajtaütése és a letartóztatás során a helyszínen lövöldözés tört ki, áldozatokról sem izraeli sem palesztin oldalról nem érkezett jelentés. A razzia során állítólag két dzsenini bűntársat is letartóztattak és a szökevényekkel együtt átadták a Sin Bétnek kihallgatásra.

A cikk folytatása itt olvasható.

Négyet már elfogtak a hat szökevény palesztin rabból

Hamász mozgalom szóvivője szerint a szökéssel a hat palesztin „győzelmet” aratott, még akkor is, ha újra elfogták őket, mert „foltot ejtettek az izraeli biztonsági rendszer hírnevén”.