Az izraeli biztonsági erők elfogták a hiányzó két palesztin szökevényt

A védelmi erők tovább folytatva a hajtóvadászatot a két palesztin biztonsági fogvatartott után, akik két héttel ezelőtt négy társukkal együtt szöktek meg az észak-izraeli Gilboa börtönből, vasárnap éjszaka Dzsenin városában elfogta és letartóztatta mindkét szökevényt – írja az Újkelet.live

Az Izraeli Védelmi Erők, a Sin Bét és a Jamam terrorizmus elleni rendőri egység közös művelete során a két terroristát élve kapták el, majd kihallgatásra átadták őket, közölte a hadsereg.

Egy héttel a négy másik szökött rab kézre kerítése után a két veszélyes szökevény, Eham Kamamzsdi és Munadil Nafajat – mindketten az Iszlám Dzsihád terrorszervezet tagjai ellenállás nélkül adták meg magukat, miután az izraeli csapatok körbevették az épületet, ahol bujkáltak.

Emanuel (Mannie) Fabian on Twitter: „Video of the arrest of Iham Kamamji and Munadil Nafiyat, the last Gilboa Prison escapees, in Jenin earlier. It does not appear they resisted arrest, and militant groups cannot be seen protecting them as they had apparently pledged. pic.twitter.com/lHAYCvkb5B / Twitter”

Video of the arrest of Iham Kamamji and Munadil Nafiyat, the last Gilboa Prison escapees, in Jenin earlier. It does not appear they resisted arrest, and militant groups cannot be seen protecting them as they had apparently pledged. pic.twitter.com/lHAYCvkb5B

A palesztin média szerint az izraeli különleges erők rajtaütése és a letartóztatás során a helyszínen lövöldözés tört ki, áldozatokról sem izraeli sem palesztin oldalról nem érkezett jelentés. A razzia során állítólag két dzsenini bűntársat is letartóztattak és a szökevényekkel együtt átadták a Sin Bétnek kihallgatásra.

A cikk folytatása itt olvasható.

Négyet már elfogtak a hat szökevény palesztin rabból

Hamász mozgalom szóvivője szerint a szökéssel a hat palesztin „győzelmet” aratott, még akkor is, ha újra elfogták őket, mert „foltot ejtettek az izraeli biztonsági rendszer hírnevén”.