Zsidók lemészárlásával fenyegetőző antiszemita ellen emeltek vádat

A Maine állambeli Buxton városából származó férfinek szövetségi vádakkal kell szembenéznie, miután tömeges antiszemita lövöldözéssel fenyegetőzött — írja a The Algemeiner.

A 24 éves Brian Dennisont múlt szombaton tartóztatták le, miután azt tweetelte, hogy a nagyünnepek alatt „zsidókat akarok ölni az AR-15-ösömmel”, ráadásként csőbomba építését is kilátásba helyezte.

Az FBI értesült a fenyegetésről, amelyet szeptember 8-án, Ros Hásáná második napján tweetelt, és azonnal ügynököket küldött Dennison lakására.

Dennison, aki a szüleivel és több más családtagjával él, nem volt hajlandó beszélni az ügynökökkel, de a tanúvallomás szerint a szülei elmondták az ügynököknek, hogy „Brian körülbelül három éve a zsidók megszállottja, és úgy gondolta, hogy a zsidók felelősek minden problémájáért”.

„Azt mondták, hogy sok aggasztó beszélgetést folytattak Briannel a zsidókkal kapcsolatban”

— állították az ügynökök.

Dennison szülei azt is elárulták, hogy fiuknak több fegyvere is van, köztük a Twitteren közzétett fenyegetésben említett AR-15-ös támadó puska.

Az FBI ügynökei ezen bizonyítékok alapján szereztek házkutatási parancsot, amely lehetővé tette számukra Dennison mobiltelefonjának átkutatását, ami után szeptember 11-én letartóztatták.

Dennison szövetségi vádakkal néz szembe fenyegető államközi kommunikáció továbbítása miatt, és ha elítélik, öt év börtönbüntetést és 250 ezer dollárig terjedő pénzbírságot kaphat.