Ketten megsebesültek Jeruzsálemben késeléses merényletben

Ketten megsebesültek hétfőn, Jeruzsálem központi busz-pályaudvaránál egy késeléses merényletben, a támadót meglőtték.

A Hebron környékéről az izraeli fővárosba érkezett 17 éves palesztin támadó Jeruzsálem központi buszpályaudvarának Jaffa utcai kapujánál, egy boltban megsebesített késével két, 16 éves ultraortodox fiút, majd egy rendőrnő meglőtte őt.

A  felsőtestükön könnyű, illetve közepes szúrt sebesülést szenvedett, eszméletüknél lévő diákokat a mentők a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházba szállították, ahol ellátták őket. A Baszil Savamra nevű, a Hebron melletti Dir al-Aszal al-Fakka nevű faluból származó késelőt súlyos sérülésekkel szintén kórházban ápolják.

A terrorakció a buszpályaudvar mellett lévő, Adika nevű boltban történt. A dulakodás zajára egy két fős női rendőrjárőr az üzlethez sietett, és lelőtte a késelőt. Omer Barlev belbiztonsági miniszter a Twitteren elismerését fejezte ki a rendőrnőknek a gyors és szakszerű intézkedésért, amellyel megállították a támadót.

מגן דוד אדום on Twitter: „בשעה 15:20 התקבל דיווח במוקד 101 של מד”א במרחב ירושלים על 2 פצועים מדקירה ברחוב יפו סמוך לתחנה המרכזית בירושלים. חובשים ופראמדיקים של מד”א מעניקים במקום טיפול רפואי ל 2 פצועים כבני 25 במצב בינוני. עדכון בהמשך. pic.twitter.com/LHnxvOsNq7 / Twitter”

בשעה 15:20 התקבל דיווח במוקד 101 של מד”א במרחב ירושלים על 2 פצועים מדקירה ברחוב יפו סמוך לתחנה המרכזית בירושלים. חובשים ופראמדיקים של מד”א מעניקים במקום טיפול רפואי ל 2 פצועים כבני 25 במצב בינוני. עדכון בהמשך. pic.twitter.com/LHnxvOsNq7

A rendőrség nagy erőkkel keres Jeruzsálemben a buszpályaudvar környékén két további palesztint, aki a nyomozás első eredményei szerint segítette a terroristát.

Hétfő reggel Ciszjordániában a Gus Ecion kereszteződés melletti buszmegállónál is merényletet próbált elkövetni egy palesztin fiatal: csavarhúzóval támadt egy ott őrködő izraeli katonára.

Katonatársai lelőtték a Bét Fadzsar nevű faluból érkezett, 27 éves, Muhamed Bilu nevű palesztint, majd közepesen súlyos lőtt sebekkel szintén a Saáré Cedek nevű jeruzsálemi kórházba  szállítottak.

https://twitter.com/manniefabian/status/1437411437228568576

A hat szökevényből négyet elfogott az izraeli rendőrség, de ketten még szabadlábon vannak. Feltételezések szerint legalább egyikük átlépte az 1967-es határvonalat, és Ciszjordániában, a Palesztin Hatóság területén rejtőzködik.

Izrael és a Hamász a további erőszak felé vezető útra lépett – figyelmeztet a kairói tárgyalásokat ismerő tisztviselő

„Az, hogy Izrael a gázai rehabilitációt a foglyok visszatérésétől teszi függővé, és a Hamász a májusi háború óta felbátorodott, akadályozza a közvetítéssel folyó tárgyalások előrehaladását.”