Egy középiskola törölte a szeptember 11 -i tiszteletadást, attól tartva, hogy az „faji szempontból érzéketlen” lenne

Egy Washington állambeli középiskola lemondta a szeptember 11-i tragédiára szóló megemlékezést, miután az iskola személyzete  attól tartott, hogy a tiszteletadást „faji szempontból érzéketlennek” fogják tartani — írja a The Blaze.

A 2001. szeptember 11-i terrortámadások 20. évfordulójának megünneplésére a Seattle-től keletre fekvő Sammamish városában található Eastlake High School diákjai vörös, fehér és kék színben készültek a szeptember 10-re tervezett futballmérkőzésre.

„Piros, fehér és kék péntek!” – állt az iskola Instagram-posztjában. „Öltözzetek Amerikába!”

Az Eastlake munkatársai azonban leállították a tiszteletadást, mivel

attól tartottak, hogy Amerika támogatása a piros-fehér-kék viselésével „akaratlanul is sértő lehet egyesek számára, akik ezt másképp látják” – jelentette a KTTH rádióállomás.

A diákokat és a szülőket érthetően felzaklatta az utolsó pillanatban hozott döntés.

„Meglehetősen ideges lettem, ezért körbejártam a kérdést a vezetőségünk hallgatóival” – mondta az egyik diák a KTTH -nak. „Elmagyarázták, hogy a pirosat, a fehéret és a kéket faji szempontból érzéketlennek tekintik, és olyan módon sértheti az embereket, amit nem fogunk megérteni”.

„Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy valakit megbánthat valami” – mondta egy anya a KTTH -nak. „Sokkal több embert sért meg az a döntés, hogy betiltják a piros, fehér és kék színű ruha viselését, mert ha van valami egyesíthet bennünket, az az, hogy amerikaiak vagyunk.”

Az egyik szülő a Facebookon írva azt állította, hogy azért döntöttek így, hogy nem sértsék meg a másik iskola labdarúgócsapatát.

A vezetőség és a csapat úgy döntött, hogy mivel egy túlnyomórészt fekete csapat ellen van, nem akarják „szándékosan megsérteni azokat, akik másképp tekintenek a zászlónkra” – jelezte egy szülő.

Rasszizmusra hivatkozva távolíttattak el egy sziklát egy amerikai egyetemről

A sziklának egyébként az égvilágon semmi köze nem volt a rasszizmushoz vagy bármelyik etnikumhoz.