Éjszaka ismét rakétázták Izraelt Gázából

A hadsereg légicsapással válaszolt.

Helyi idő szerint hajnali 2 óra körül gázai terroristák rakétát lőttek ki a dél-izraeli Kiszufim irányába, melyet elfogott a Vaskupola rakétavédelmi rendszer. Néhány órán belül ez volt a második, péntek óta zsinórban a negyedik támadás – emlékeztet az Új Kelet online izraeli-zsidó hírportál.

Izraeli vadászgépek válaszul célba vették a Hamász egyik hadállását Khán Juneszben és egy géppuska posztot, ahonnan lövéseket adtak le Izraelre a hadsereg megtorlócsapásai során.

Röviddel este 9 előtt lőtték ki az első gázai rakétát Izraelre, amit a Vaskupola Szderot felett lőtt szét.

Három személy könnyű sérüléseket szenvedett Izraelben, amikor a szirénázás alatt az óvóhelyre sietve elestek. A mentősök szerint további három személy sokkot kapott.

A támadás után, az izraeli légierő lebombázott négy Hamászhoz tartozó katonai létesítményt és egy alagutat.

Pénteken és szombat este 1-1 rakétát lőttek ki gázai terroristák Izrael déli részére. A lövedékeket elfogta a Vaskupola.

A rakétázásra válaszul az izraeli légierő bombázásokat hajtott végre a Gázai övezetben, az enklávét irányító Hamász terrorszervezet katonai pozícióit véve célba.

Katar gázai követe szombaton bejelentette, hogy a Palesztin Hatóság nem hajlandó a bankjain keresztül átutalni a katari pénzsegélyeket a Hamász köztisztviselőinek kifizetésére.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el

Eladósodott palesztin orvos volt a jeruzsálemi késes merénylő

A Hamász közleményben méltatta a késeléses merényletkísérletet, a „hősies akciót”.