Republikánus szenátor-jelölt: „Ha a Gestapo megjelenik az ajtód előtt, tudod, mit kell tenned”

Az ohiói republikánus szenátorjelölt, Josh Mandel által közzétett videót, amelyben az oltási kötelezettségeket a Gestapóhoz hasonlítja, több mint egymilliószor nézték meg, egyes zsidó csoportok kritikával illették – írja a The Newsweek.

A videón Mandel, egy kukoricaföldön áll az ohiói Logansville közelében. Elmondja a kamerába, hogy „forr a vére” Joe Biden elnök azon terve miatt, hogy a legalább 100 embert foglalkoztató vállalatoknak kötelezővé kell tenniük, hogy alkalmazottaik vagy beoltassák magukat COVID-19 ellen, vagy hetente alávetik magukat a tesztelésnek.

A klipben Mandel arra kéri az amerikaiakat, hogy lépjenek fel a „zsarnoksággal” szemben.

„Ha a Gestapo megjelenik az ajtód előtt, tudod, mit kell tenned”

– mondta.

A közzététele óta zsidó csoportok támadták a videót, mert az sértő és pontatlan. A Rágalmazásellenes Liga (ADL) „túlzónak” minősítette a videót, és bocsánatkérésre szólította fel Mandelt.

„Az, hogy megkérik, hogy viseljen maszkot vagy vegyen be egy FDA által jóváhagyott vakcinát, nem egyenértékű a Gestapo tetteivel a náci Németországában vagy egy egész népcsoport szisztematikus megsemmisítésével.”

– írta az ADL pénteken egy tweetben.

Mandel visszavágott a kritikusoknak és az ADL-nek is, mondván, hogy nem kér bocsánatot, és továbbra is harcolni fog „Amerika zsidó-keresztény alapjainak védelméért”.

Antiszemita összeesküvés-elméletek terjednek a világjárványról

A Rágalmazásellenes Liga (ADL) kutatója elmondta, hogy a vírussal kapcsolatos konspirációs teóriák már a járványról szóló első híradások után felröppentek.