Ganz: Előbb vagy utóbb elkapjuk a hat szökésben lévő terroristát

Benny Ganz védelmi miniszter felszólította az izraeli biztonsági erőket, hogy kerüljék az ártatlan palesztinok szükségtelen büntetését a hat szökésben lévő palesztin biztonsági fogoly üldözése közben, ugyanakkor ígéretet tett, hogy Izrael végül elkapja a szökevényeket.

A hat terrorista hétfőn hajnalban szökött meg az észak-izraeli Gilboa börtönből. A terroristák cellájuk vízelvezető rendszerén keresztül jutottak ki. Az izraeli biztonsági erők hatalmas hajtóvadászatot indítottak utánuk az ország északi részén és Júdea és Szamáriában – írja az Ujkelet.live

A hat szökevényből öt a Palesztin Iszlám Dzsihád tagja, négy közülük életfogytiglani börtönbüntetését töltötte izraeliek elleni halálos támadások végrehajtásáért vagy tervezéséért.

Az ötödik palesztin dzsihádos foglyot adminisztratív őrizetben tartották. A hatodik fogoly a Fatah Al-Aksz Mártírok Dandár terrorcsoport parancsnoka, Zakaria Zubeidi, aki börtönben ült miközben két tucat bűncselekmény miatt folyik eljárás ellene.

Mind a hat terroristát rendkívül veszélyesnek tartják.

Ganz pénteken találkozott az Izraeli Védelmi Erők Központi Parancsnokságának vezetőjével, Jehuda Fuchs vezérőrnaggyal, az Izraeli Védelmi Erők műveleti vezetőjével, Oded Basyuk vezérőrnaggyal, a Júdea és Szamária Hadosztály parancsnokával, Jániv Alaluf dandártábornokkal, a Védelmi Minisztérium Polgári Igazgatás vezetőjével, Faresz Atila dandártábornokkal, valamint a Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálat, a rendőrség és az Izraeli Börtönszolgálat képviselőivel.

Ganz megígérte, hogy elkapják a szökevényeket.

Hat fogva tartott palesztin terrorista szökött meg egy izraeli börtönből

A közös cellából elszökött rabok mind életfogytig tartó büntetésüket töltötték, melyet izraeliek ellen végrehajtott, véres merényletek miatt szabtak ki rájuk.