Az izraeli államelnök tagadja, hogy lepaktált volna Netanjahuval

Herzog elnök vasárnap a Kan 11 hírcsatornának adott interjút, ahol kommentálta azokat a vádakat, amelyek szerint megállapodás született arról, hogy megválasztják elnöknek cserébe azért, hogy kegyelmet adjon Benjamin Netanjahu volt miniszterelnöknek — írja az Arutz7.

„Ez egy elméleti és igazságtalan kérdés. Minden állampolgár kérelmét egyenlően kezelem és fogom kezelni. Nem volt megállapodás. Soha nem beszéltem Netanjahuval erről a kérdésről – sem közvetlenül, sem közvetve” – mondta Herzog.

Az elnök, aki a múlt héten találkozott II. Abdullah jordániai királlyal, azt mondta: „Remekül beszélgettünk, fontos vezető számunkra. Sok vezetővel szeretnék találkozni a régióban, ha és amikor lehetséges, persze mindezt a kormánnyal koordinálva. „

„Jordánia nagyon fontos ország, és nagyon tisztelem Abdullah királyt. Találkozásunkon megbeszéltük az országaink közötti párbeszéd kulcsfontosságú területeit, beleértve a mezőgazdaság behozataláról szóló megállapodást a smitá-évben, az energiapolitikát, a fenntarthatóságot és az éghajlati válság megoldásait” – tette hozzá.

Az elnök megjegyezte továbbá, hogy hajlandó párbeszédet folytatni a térség más országaival is.

„A régióban érezhető igény van a továbblépés és a párbeszéd iránt” – mondta az elnök. „Ezekben a napokban ünnepeljük az Ábrahám -egyezmények aláírásának évfordulóját, amely fontos regionális alapot teremtett. Boldog voltam, hogy felavathattam az Egyesült Arab Emírségek Tel -Aviv -i nagykövetségét, és szándékomban áll beszélni és találkozni más államfőkkel. Szinte minden nap beszélek a világ számos vezetőjével, együttműködésben Izrael kormányával. „

Az izraeli politikai helyzetről Herzog azt mondta: „Van egy stabil kormány, amely képes döntéseket hozni és visszaállít minket a helyes útra.”

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A fejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét sikeresen Izraelben

Az egyéves sziámi ikreket ötven fős orvoscsoport választotta szét rendkívül összetett műtéttel, amelyhez hasonlót eddig csak hússzor végeztek el sikeresen az egész világon.