Vita jelenet: Galla Miklós nem adja fel

Az ismert humorista régóta folytat gigászi küzdelmet a rangos elismerésért. Galla Miklós kifakadását Orbán Viktor miniszterelnök is kommentálta a Facebookon azt írva, hogy Galla feleslegesen okolja őt amiért nem kapta meg a Karinthy-gyűrűt, „Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom” – fogalmazott a miniszterelnök.

Galla nem adta fel a küzdelmet és egy lépéssel tovább merészkedett. Legújabb közleményében azt írta:

„Itt ismét Galla Miklós. Köszönöm a szellemes válaszát. Sajnos az ügy azóta sem oldódott meg.

Kérem, engedje meg, hogy feltételezzem, Ön ismeri azt a személyt, aki kinevezte Dobos Menyhért vezérigazgatót, illetve az MTVA kuratóriumának tagjait. Kérem, kérje meg az illetőt, beszéljen vezérigazgató úrral és a kuratórium tagjaival. Szólítsa fel őket, hogy további késedelem nélkül adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, tegyék lehetővé, hogy visszatérjek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára szívhez szóló, világszínvonalú dalaimat.

Ne kelljen arra gondolnom, hogy valakit a származása miatt ér hátrányos megkülönböztetés Magyarországon. Mert most erre gyanakszom, különösen a CEU- és az SZFE-ügy fényében.

Kedves Miniszterelnök Úr, egy teljesen ártatlan embert minden ok nélkül meghurcoltak. Kérem, segítsen. Kérem, intézkedjen. Köszönöm.”

Orbán: „Akkor is ha az EU szétesik, mi ott leszünk és tartjuk az utolsó gerendát”

A Polgári Magyarországért Alapítvány által rendezett, a Somogy-megyei Kötcsén szombaton tartott Polgári Pikniken tartott beszédet a miniszterelnök.