Izrael közel állhat a nyájimmunitáshoz

Szakértők szerint egy-két hónapon belül elérhető a nyájimmunitás a zsidó államban, köszönhetően annak, hogy ismét magasabb fokozatra kapcsolt az oltási kampány – írja az Arutz7.

Úgy tűnik, Izrael közeledik a koronavírus elleni nyájimmunitáshoz, mondják az egészségügyi vezető tisztségviselők, és azt sugallják, hogy a tömeges COVID -kitörések negyedik hulláma – és potenciálisan a világjárvány egésze – végre a végéhez közeledhet.

A Kan állami hírcsatorna hétfő reggeli jelentése szerint számos magas rangú egészségügyi minisztériumi tisztviselő azt mondta, hogy ha a koronavírus -fertőzések közelmúltbeli növekedése a következő hetekben is folytatódik a COVID -vakcina harmadik adagjának gyors és tömeges oltási kampánya közepette, Izrael jó helyzetben van, hogy egy-két hónapon belül elérje a nyájimmunitást.

A jelentésben hivatkozott egészségügyi minisztérium illetékeseinek becslése szerint a következő hetekben további tízezrek – főleg gyermekek – fertőződhetnek meg a koronavírussal.

Ugyanakkor mintegy 4,5 millió izraeli kapja meg a vakcina harmadik adagját. Az egészségügyi Eddig több mint 2,6 millió izraeli kapta meg a harmadik dózist.

Úgy tűnik Izraelben sikerül megfékezni az újabb járványhullámot

A hatóságok az őszi ünnepek, a hétfőn kezdődő zsidó újév előtt felhívták a lakosság figyelmét a megelőző óvintézkedésekre és a korlátozásokra.