Letiltotta az Instagram a fiát Kabulban elvesztő édesanyát, amiért Bident kritizálta

Az Instagram letiltotta Shana Chappell, egy Afganisztánban megölt amerikai katona édesanyjának fiókját. A nő Biden amerikai elnököt nyíltan kritizálta, szerinte megölt fia vére Biden kezéhez tapad – írja a Then24.

Shana Chappell fia, Kareem Nikoui augusztus 26-án, 20 évesen vesztette életét a kabuli repülőtéren elkövetett bombatámadásban. A kétségbeesett édesanya egy érzelmes posztot tett közzé fia utolsó fotójával az Instagramon, amivel sokak figyelmét felkeltette. Később Chappell fiókját hirtelen ideiglenesen letiltották. A nő cenzúrával vádolta az Instagramot 2012 óta birtokló Facebookot.

@sirfrank on Twitter: “Shana Chappell, the mother of one of the 13 soldiers that recently died in Afghanistan, had her Instagram and Facebook accounts suspended for posting the following. She deserves to be heard. pic.twitter.com/b1KZZEKSZ6 / Twitter”

Shana Chappell, the mother of one of the 13 soldiers that recently died in Afghanistan, had her Instagram and Facebook accounts suspended for posting the following. She deserves to be heard. pic.twitter.com/b1KZZEKSZ6

Egy Facebook-bejegyzésben Chappell azt mondta, hogy személyesen találkozott Bidennel, akinek  ki akarta fejezni a fia elvesztése felett érzett gyászát. Chappell szerint az elnök csak a szemét forgatta, mintha bosszús lenne. Chappell ezután azzal vádolta az elnököt, hogy megölt fia és tizenkét másik katona vére tapad a kezéhez.

A nő fiókját azóta helyreállították. A Daily Mail brit lap megkeresésére a cég képviselője azt válaszolta, hogy a tiltás csupán tévedés volt.

A kabuli robbantásban megölt tengerészgyalogos apja: „Biden hátat fordított a fiamnak”

Az egyik elhunyt katona apja elmondta, hogy tudta a fia meghalt, amikor csütörtökön este két tengerészgyalogost látott közeledni az otthonához.