Letiltotta az Instagram a fiát Kabulban elvesztő édesanyát, amiért Bident kritizálta

Az Instagram letiltotta Shana Chappell, egy Afganisztánban megölt amerikai katona édesanyjának fiókját. A nő Biden amerikai elnököt nyíltan kritizálta, szerinte megölt fia vére Biden kezéhez tapad – írja a Then24.

Shana Chappell fia, Kareem Nikoui augusztus 26-án, 20 évesen vesztette életét a kabuli repülőtéren elkövetett bombatámadásban. A kétségbeesett édesanya egy érzelmes posztot tett közzé fia utolsó fotójával az Instagramon, amivel sokak figyelmét felkeltette. Később Chappell fiókját hirtelen ideiglenesen letiltották. A nő cenzúrával vádolta az Instagramot 2012 óta birtokló Facebookot.

Egy Facebook-bejegyzésben Chappell azt mondta, hogy személyesen találkozott Bidennel, akinek  ki akarta fejezni a fia elvesztése felett érzett gyászát. Chappell szerint az elnök csak a szemét forgatta, mintha bosszús lenne. Chappell ezután azzal vádolta az elnököt, hogy megölt fia és tizenkét másik katona vére tapad a kezéhez.

A nő fiókját azóta helyreállították. A Daily Mail brit lap megkeresésére a cég képviselője azt válaszolta, hogy a tiltás csupán tévedés volt.

A kabuli robbantásban megölt tengerészgyalogos apja: „Biden hátat fordított a fiamnak”

Az egyik elhunyt katona apja elmondta, hogy tudta a fia meghalt, amikor csütörtökön este két tengerészgyalogost látott közeledni az otthonához.