Palesztinok mentették meg a kövekkel megdobált zsidó nőt Hebron közelében

Három palesztin mentett meg egy zsidó nőt, akit kedden Hebron közelében megköveztek – jelentette a Ynet értesüléseire hivatkozva a The Jerusalem Post.

A nő, egy 36 éves, hatgyermekes anya, Kiryat Arba irányába tartott, amikor ismeretlen férfiak egy csoportja megtámadta az autóját és kövekkel dobálta.

„Vezettem, és hirtelen a szemközti sávban találtam magam, erős fájdalmakkal és a fejemből folyó vérrel” – mondta a nő a Ynetnek. „Visszamentem a saját sávomba, és csoda, hogy nem volt ott egy másik autó.

„Amikor megálltam az autóval, és csöpögött a vérem, megpróbáltam megnézni, mi történt. És ekkor láttam, hogy egy hatalmas kő csapódott a lábamba… Sírni és sikítani kezdtem, azok voltak a nehéz pillanatok. Próbáltam hívni a rendőrséget és a mentőket, de nem volt térerő” – mondta.

„Hirtelen három palesztin érkezett, és megpróbáltak segíteni. Az egyikük azt mondta, hogy orvos, és elállította a vérzést a fejemben, míg egy másik megpróbálta hívni a mentőalakulatokat, mert volt egy palesztin hálózata, amelynek volt térereje a környéken. Ez így ment tíz percig, én csak ültem ott, ők pedig vártak velem”.

A nő hozzátette, hogy érthetetlen, hogy azon a területen nem lehet segítséget hívni.

Végül megjelentek a mentők és kórházba vitték a nőt.

„Csoda, hogy megmenekültem” – mondta a Ynetnek. „Alig tudom elhinni, de majdnem meghaltam”.

Izraeli tudósok visszafordítanák az öregedést

Rájöttek, hogy az idős emberek miért fogékonyabbak a koronavírus fertőzésre, és meg is találták az ellenszerét.