Még a demokrata párti közvélemény-kutatások szerint is csökken Biden népszerűsége

Két, a demokratákhoz kötődő közvélemény-kutatás új eredményei szerint Biden elnök a szavazók körében zuhanórepülésben van — számol be a Daily Wire.

A Navigator közvélemény-kutató, amely magát „hiteles, megbízható üzenetfejlesztési forrásként hirdeti a progresszívek számára”, szerdán azt írta:

„Míg Biden nettó támogatottsága összességében 8 pontot esett a múlt hónap óta, ez a csökkenés a demokraták (-13 változás a nettó támogatottságban), a függetlenek (-14), a spanyolajkú amerikaiak (-19) és az AAPI (-30) körében a legkifejezettebb”.

Augusztus 2. és augusztus 30. között

Biden nettó támogatottsága a demokraták körében 79-ről 66-ra csökkent. A függetlenek körében 11-ről 25-re csökkent. A spanyolajkúak körében +25-ről +6-ra csökkent. Az ázsiaiak és az amerikai csendes-óceáni szigetlakók körében 51-ről 21-re csökkent.

A Civiqs felmérése szerint a Biden iránt kifejezett negatív hozzáállás augusztus 31-re 50%-ra emelkedett, ami a legmagasabb érték elnöksége alatt. Jelentős, hogy a függetlenek 58%-a nem ért egyet azzal, ahogyan Joe Biden elnöki munkáját végzi. Egy másik érdekes megjegyzés: a két állam közül az egyik, ahol a legmagasabb, 74%-os rosszallási arányt kapta Biden, Nyugat-Virginia volt, ahol Joe Manchin szenátor, a Demokrata Párt baloldaliságának megfékezésére tett kísérletek kulcsszereplője él. Ez azt jelenti, hogy Manchinnak talán óvatosan kell eljárnia, nehogy magára vonja választói haragját. A másik állam Wyoming volt.

A Civiqs közvélemény-kutatást végzett a Szövetség az Ifjúsági Akcióért nevű szervezettel együttműködve, amely azzal büszkélkedik, hogy „növeli a progresszív népi erőt szerte Amerikában”.

A hétvégén a The Washington Post aggódva írta:

„A demokraták szűk többségüket védik a képviselőházban és a szenátusban. Az elnök pártja történelmileg hajlamos küszködni az első félidős választásokon, ami az ebben a hónapban meredeken fokozódó idegességet szította. A képviselőház egyik demokrata tagja, aki a megtorlástól való félelem miatt névtelenséget kérve beszélt, azt mondta, hogy a frakcióban sokan úgy vélik, hogy a kongresszus alsóháza már elveszett a félidős választásokon. Más demokraták azt mondták, hogy felkészültek arra, hogy a republikánusok kétszámjegyű mandátumgyarapodásra számíthatnak.”

Augusztus 30-án, elnöki megbízatása alatt először fordult elő, hogy a FiveThirtyEight hírhedt felmérésében Biden rosszallása meghaladta a támogatottságát; Biden rosszallása 47,5%-os, támogatottsága 47,2%-os volt. Az elmúlt három napban a víz alatt volt.

A Daily Wire augusztus 18-án így számolt be erről:

Biden elnök népszerűsége az amerikaiak körében zuhant, amint azt számos különálló felmérés is mutatja. A Politico szerdán jelentette: „SZIRÉN: JOE BIDEN elnök átlagos támogatottsága idén először 50% alá csökkent. 538: 49,8% … RCP: 49,4%”.

Az 538 közvélemény-kutatás szerint Biden 44%-os rosszallást kapott. Az RDCP közvélemény-kutatás Biden legmagasabb átlagos elfogadottsági mutatója 55,8% volt az elnöksége alatt; több mint öt százalékpontot esett vissza.

A Reuters hétfőn végzett új felmérése szerint Biden támogatottsága hét százalékpontot esett, és 46%-on áll, így elnöksége alatt a legalacsonyabb szinten áll.

„Egy külön, szintén hétfőn végzett Ipsos gyorsfelmérés szerint az amerikaiak kevesebb mint felének tetszett, ahogyan Biden idén irányította az amerikai katonai és diplomáciai erőfeszítéseket Afganisztánban. Az elnök, aki éppen a múlt hónapban dicsérte az afgán erőket, hogy azok „olyan jól felszereltek, mint bármelyik a világon”, rosszabb értékelést kapott, mint a másik három elnök, aki az Egyesült Államok leghosszabb háborúját vezette” – jelentette a Reuters, megjegyezve, hogy az Ipsos felmérésében a válaszadók 44 százaléka mondta, hogy Biden „jó munkát” végzett Afganisztánban. „Ehhez képest 51% dicsérte azt, ahogyan Donald Trump és Barack Obama korábbi elnökök kezelték a háborút”.

Biden rendkívül sikeresnek tartja az afganisztáni evakuációt

„Egyetlen nemzet sem csinált még hasonlót a történelem során. Csak az Egyesült Államoknak volt erre kapacitása, akarata és képessége” – dicsekedett az amerikai elnök.