Mégsem szundikált el Biden, miközben az izraeli miniszterelnökkel társalgott

Futótűzként terjedt el a közösségi médiában egy videó, amelyen az látszik, hogy Joe Biden amerikai elnök mintha elszundikálna, miközben Naftali Bennett izraeli miniszterelnök beszél hozzá.

A Twitter „Manipulált média” figyelmeztető cimkével látja el az erről terjedő felvételt:

https://twitter.com/NickAdamsinUSA/status/1431752119820902400

Úgy tűnik ugyanis, hogy az eredeti felvételt szándékosan pont ott vágták el, ahol az amerikai elnök néhány másodpercnyi szempihentető töprengés után éppen válaszolni kezd.

Egy másik kameraállásból látható, hogy 12:08 után, Bennett beszéde közben mozgatja az ujjait, majd 12:42-nél érdemben válaszol tárgyalópartnerének.

Biden and Bennett meet at the White House

Israel National News – Arutz Sheva

The Israel National News Arutz Sheva website of the largest media group in the Jewish world, brings you news from Israel, the Diaspora, and the world – 24 hours a day. News, economy, culture, food, health, and more.

Joe Biden pénteken fogadta a Fehér Házban az izraeli miniszterelnököt, és tárgyalásaikon elsősorban Izrael biztonsági helyzetét vitatták meg.

Amint korábban beszámoltunk róla, az amerikai elnök kiemelte, hogy

„Megvitatjuk az Irán felől érkező fenyegetéseket, és tárgyalunk az elkötelezettségünkről annak biztosítása iránt, hogy Irán soha ne fejlesszen nukleáris fegyvert. A diplomáciát helyezzük előtérbe, és meglátjuk, hová vezet ez. Ha a diplomácia kudarcot vall, készek vagyunk más lehetőségek felé fordulni”

Bennett üdvözölte Biden szavait, miszerint Irán soha nem szerez nukleáris fegyvert:

„Ezek a napok jól illusztrálják, hogyan festene a világ, ha egy radikális iszlám rezsim atomfegyverhez jutna. Ez a házasság egy nukleáris rémálom lenne az egész világ számára”

– fogalmazott Bennett.

Biden: Ha a diplomácia kudarcot vall, vannak más lehetőségeink is Iránnal szemben

„Ezek a napok jól illusztrálják, hogyan festene a világ, ha egy radikális iszlám rezsim atomfegyverhez jutna. Ez a házasság egy nukleáris rémálom lenne az egész világ számára”