Menekülnie kellett a tálibok szóvivőjével interjúzó újságírónőnek is

Beheshta Arghand, az afgán újságírónő, aki a hónap elején interjút készített a tálibok szóvivőjével, most pedig elmenekült az országból – írja az Alarabiya.

Arghand a CNN-nek elmondta, hogy azért hagyta el Afganisztánt, mert

„emberek millióihoz hasonlóan én is félek a táliboktól”.

Hozzátette, hogy reméli, egy nap visszatérhet Afganisztánba.

„Ha a tálibok megteszik, amit mondtak – amit ígérnek –, és a helyzet javul, és tudom, hogy biztonságban vagyok, és nem fenyeget semmi veszély, akkor visszamegyek az országomba, és az országomért fogok dolgozni. A népemért”

– mondta Arghand a CNN-nek.

Saad Mohseni on Twitter: „TOLOnews and the Taliban making history again: Abdul Haq Hammad, senior Taliban rep, speaking to our (female) presenter Beheshta earlier this morning. Unthinkable two decades ago when they were last in charge ⁦@TOLOnews⁩ pic.twitter.com/XzREQ6ZJ1a / Twitter”

TOLOnews and the Taliban making history again: Abdul Haq Hammad, senior Taliban rep, speaking to our (female) presenter Beheshta earlier this morning. Unthinkable two decades ago when they were last in charge ⁦@TOLOnews⁩ pic.twitter.com/XzREQ6ZJ1a

A 24 éves újságírónő augusztus 17-én élő adásban készített interjút Mawlawi Abdulhaq Hemad tálib szóvivővel a TOLO News afgán televízió számára.

A beszámoló szerint Arghand még az iskolában döntött úgy, hogy újságíró lesz, miután egy tanára megengedte neki, hogy az osztály elé álljon és felolvassa a híreket. Később a Kabuli Egyetemen tanult újságírást.

A CNN beszámolója szerint az újságírónak néhány családtagjával együtt sikerült felszállnia egy evakuációs járatra.

Tálib szóvivő: tiszteletben tartjuk a nők jogait… az iszlám törvényei alapján

A szóvivő azt ígérte, hogy a kormányban minden fél képviseltetheti magát.