Kilőtt egy merénylőt az amerikai hadsereg, aki feltételezések szerint a kabuli reptér felé tartott

Az Egyesült Államok katonai csapást hajtott végre vasárnap Kabulban – közölte két amerikai illetékes a Reuters brit hírügynökséggel.

A nevük elhallgatását kérő illetékesek elmondták, hogy a katonai csapás az Iszlám Állam feltételezett harcosai ellen irányult.

Az afgán fővárosban szemtanúk arról számoltak be, hogy a kabuli repülőtér közelében robbanás hallatszott, amelyet valószínűleg egy házba csapódó rakéta okozott.

Tálib illetékesek szerint a Kabulban végrehajtott amerikai katonai csapás öngyilkos merénylő gépkocsija ellen irányult, aki támadást akart intézni a kabuli nemzetközi repülőtér ellen az amerikai katonai kivonulás közepette.

Egyelőre kevés részlet ismert az incidensről, csakúgy, mint arról a rakétabecsapódásról, amely a repülőtértől északnyugatra fekvő egyik lakónegyedben történt és megölt egy gyermeket. A két rakétacsapás különálló incidens lehetett.

A kabuli események igazolják, hogy miért volt súlyos taktikai hiba a bagrami légibázis elhagyása

A Kabultól mintegy 30 mérföldre északra fekvő bázis volt az USA fő támaszpontja egészen július 2-ig, amikor az amerikai csapatok egyik napról a másikra, figyelmeztetés nélkül távoztak.