Bill Maher az Amerika-elleneseknek: „szerintetek az afgánok miért a mi katonáinknak adják a csecsemőiket?”

Az HBO liberális műsorvezetője keményen beszólt a műsorában azoknak a baloldali amerikaiaknak, akik szerint az ország „velejéig rossz”. Szerinte az afganisztáni események remek perspektívát adnak arra, hogy is néz ki az igazi gonoszság. 

„Itt az idő, hogy az amerikaiak egy kis perspektívát nyerjenek azzal kapcsolatban, hogy hol is élnek. Látva azt a sz*rt, ami Afganisztánban lejátszódik, állandóan eszembe jutnak azok a beszélgetések, amiket bevándorlókkal folytattam” – kezdi Maher, akiknek az első generációs amerikaiak azt mondták el se tudja képzelni mit éltek át a hazájukban.

„Legyen már egy kis perspektívánk azzal kapcsolatban, ami miatt itt vinnyognak egyesek. Nagyon sajnálom, ha nem tetszik neked, amit a professzorod mondott, de ez a táliboknál nem lenne gond, mert nem is mehetnél iskolába. Szaúd-Arábiában felnőtt nőket börtönbe lehet csukni, olyan dolgokért amikre mi napi rutinként tekintünk, mert a férfi gyámjuk nélkül csinálták. Kína összegyűjt, ha nem a megfelelő valláshoz tartozol és szépen táborba dug téged. Burkina Fasóban több gyerek dolgozik, mint ahány iskolába jár.  Venezuelában a az infláció 2719 %-os. Észak-Koreában éhen halnak az emberek. Nálunk egyedül az éhezik, aki egy szerepért teszi”

– mondta Maher.

„Ha azt gondolod, hogy Amerika helyrehozhatatlan akkor kapcsold be a híradót. Nem véletlen, hogy az afgán anyák a mi katonáinknak dobják át a kisbabáikat. Nem mi vagyunk a rossz fiúk. Az elnyomás ellen harcoltunk Afganisztánban. Elbuktunk. De bármelyik bevándorló elmondhatja neked, hogy itthon igenis sikeresek vagyunk. S mégis a woke ideológia szerint Amerika a velejéig romlott”

– folytatta a komikus.

„Elvesztették a kib*sz*tt eszeteket? Hallottatok már a becsület gyilkosságokról? Nyilvános lefejezésről? A melegek ledobálásáról a tetőről? Kiskorúak megrendezett házasságáról? Államilag támogatott asszonyverésről? Női nemi szervek megcsonkításáról?”

-sorolta Maher.

„Mi tehát Afganisztán tanulsága? Talán az, hogy mindenki ebben a hatalmas kollégium szoba színvonalához méltó beszélgetésben, amit az interneten folytatnak, szépen megnézhetné, hogy hogyan is fest az igazi elnyomás. Amerika talán nem az az álomország, amit az egyetemi vezetők vagy a Twitter akar, de senki nem próbál innen repülőre kapaszkodva elmenekülni.”

Bill Maher on Twitter: „What’s the lesson of Afghanistan? Maybe it’s that everyone from the giant dorm room bitch session that is the internet should take a good look at what real oppression looks like. #Wokeistan #WakeUpCall pic.twitter.com/HoNJkucheF / Twitter”

What’s the lesson of Afghanistan? Maybe it’s that everyone from the giant dorm room bitch session that is the internet should take a good look at what real oppression looks like. #Wokeistan #WakeUpCall pic.twitter.com/HoNJkucheF