Nem áll jól a felmérésekben az antiszemita múltú jobbikos jelölt

Tóth Péter néhány éve még antiszemita, súlyosan kirekesztő tartalmakat posztolt, Gyurcsány Ferencék mégis beálltak mögé. A biztos előválasztók azonban a Publicus felmérése szerint kevésbé elnézőek – írja a Telex.

A Telex szerint egyelőre nem igazán jött be a Demokratikus Koalíciónak Szegeden, hogy beállt a vitatható múltú jobbikos jelölt, Tóth Péter mögé. A Publicus Intézet helyi közvélemény-kutatása szerint a szegedi körzetben, amelyet a 21 Kutatóközpont megrendelésére készítettek a momentumos, MSZP-Párbeszéd által is támogatott Mihálik Edvin vezet.

Jobbik, DK és az LMP által támogatott jelöltre, Tóth Péterre érdemben sokkal kevesebben, csak 23 százaléknyian adnák a voksukat az ellenzéki szavazók közül, mint a másik esélyesnek vélt előválasztási indulóra, azaz a Momentum, MSZP-Párbeszéd által támogatott jelöltre, Mihálik Edvinre, akit a biztos előválasztási résztvevők 43 százaléka támogatna. Az adatok értelmében tehát a helyi, ellenzéki érzelmű szavazók nem annyira tudták elfelejteni a jobbikos jelölt múltját, így Tóth meglehetősen le van maradva a másik indulóhoz képest.

Tóth a 2010-es évek elején még gyakran osztott meg a közösségi médiában szélsőséges tartalmakat, legyen szó akár fajvédelemről, zsidó-, meleg- vagy cigányellenességről, vagy libsizésről.

A cikk folytatása elérhető itt.

Vágó István bevallotta, hogy nem tudja miért támogatják a pár éve még a zsidók kiszorításáról ábrándozó Tóth Pétert

Általánosságban úgy tűnik, hogy az ellenzéki pártok számára a mai Jobbik kevésbé veszélyes, mint a mai Fidesz – mondta az egykori kvízmester.