A BBC arab „szakértője”: a kabuli jelenetek fognak megismétlődni a Ben Gurion repülőtéren is

Abdel Bari Atwan, aki a BBC Arabic, a Sky és a CNN műsoraiban is szerepelt, Izrael-ellenes tombolásba kezdett az egyik arab csatornán – írja a The Jewish Chronicle.

Egy arab televíziós szakértő azt a hátborzongató állítást tette, hogy Izraelt ellenségei meg fogják szállni, és a kabuli repülőtér körüli kétségbeesett jelenetek megismétlődnek majd a Ben Gurion repülőtéren is.

Abdel Bari Atwan azt mondta, hogy Kabullal ellentétben az izraeliek számára nem lesznek repülőgépek, és meg kell tanulniuk úszni, mert az egyetlen menekülési lehetőségük „a Földközi-tenger lesz”.

A brit-palesztin szakértő a Mayadeen TV libanoni csatornán beszélt: „Izrael ma a zavarodottság és pánik állapotában van, nagyon jól tudják, hogy ami a kabuli repülőtéren történt, megismétlődhet a Ben Gurion repülőtéren is”.

„Allahra, hallgassanak Hassan Nasrallah tanácsára, és kezdjenek el úszni tanulni, mert az egyetlen lehetőségük Ciprus lesz, az egyetlen lehetőségük a Földközi-tenger”.

Atwan utalt egy 1995-ös találkozóra is, amelyet a Palesztin Felszabadítási Szervezet akkori vezetőjével, Jasszer Arafattal folytatott Tunéziában.  A késő esti találkozó során Arafat azt mondta a szakértőnek, hogy elég sokáig fog élni ahhoz, hogy lássa, amint az izraeliek úgy menekülnek Palesztinából, „mint a patkányok a süllyedő hajóról”.

„Ma már hiszem, hogy ez a prófécia valóra válik”

– tette hozzá.

Az interjúról készült videót lefordították és közzétették a washingtoni Middle East Research Unit Twitter-fiókján.

A felvétel újabb kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a BBC miért alkalmaz egy ilyen szélsőséges nézeteket valló szakértőt.

Michael Dickson, a Stand With Us izraeli szervezet ügyvezető igazgatója tweetelt az esetről:

„Ez az őrjöngő propagandista évekig hatalmas közönséget kapott angolul a @BBC @BBCNews-tól, amely szándékosan szemet hunyt az arabul folytatott őrült szónoklatai felett.  Sajnálom Abdel, Izrael nem megy sehova – itt vagyunk már évezredek óta és itt is maradunk örökké”.

A Simon Wiesenthal Központ is tweetelt az ügy kapcsán:

„Ez nem tartott sokáig. Úgy tűnik megihlette a zsidó állam kiirtására törekvő gyűlölködőket az afganisztáni bukás”.

Gyakornoki helyet hirdet a BBC, fehérek nem jelentkezhetnek

Az álláshirdetés alapján csak feketék, ázsiaiak és kevert rasszú emberek jelentkezését várják.