Mázál tov az újabb rekordhoz Barbra Streisand

Barbra Streisand lett az egyetlen nő, aki az 1960-as évektől a 2020-as évekig minden évtizedben top 20-as albumot készített a Billboard listáján — számol be a Jewish Telegraphic Agency.

Az egyetlen másik személy, akinek ez a bravúr sikerült, a szintén zsidó származású Bob Dylan.

Streisand legújabb albuma, a „Release Me 2″ szombaton jelent meg, és a 15. helyen debütált a Billboard listáján – jelentette a Billboard. Az albumon archív felvételek, valamint Willie Nelsonnal és Kermit, the Frog-gal (Breki) készített duettek szerepelnek.

Barbra Streisand – Be Aware (Official Music Video)

Official Video of „Be Aware” by Barbra StreisandListen to Barbra Streisand: https://BarbraStreisand.lnk.to/listenYDSubscribe to the official Barbra Streisand…

Első albuma, amely a top 20-as listán szerepelt, a Barbra Streisand saját nevével fémjelzett „Barbra Streisand Album” volt, amely 58 évvel ezelőtt, 1963-ban a 17. helyen debütált. A 79 éves Streisand a legtöbb, 54 albummal a top 40-es listán szereplő nő. Ez több mint kétszer annyi, mint a második helyezett Aretha Frankliné, akinek 26 volt. A top 40-es albumok összesített rekordját Frank Sinatra tartja, akinek 58 volt.

Zsinagógakörforgás a Bocskai úton

A második világháború előtt utoljára felavatott budapesti zsinagógát a Zsinagógák Hete rendezvény keretein belül avatják fel újra. Cseh Viktor írt az épület és a környék zsidóságának történetéről.