Kipát viselő zsidó férfit vertek meg Kölnben

Súlyos sérüléseket szenvedett egy antiszemita támadásban egy 18 éves zsidó tinédzser a németországi Kölnben és kórházba kellett szállítani — írja az Arutz7.

A tinédzser egy barátjával ült a nyugat-németországi  város egyik parkjában péntek késő este, amikor egy tizenéves csoport verbálisan bántalmazni kezdte őt a kipa viselése miatt – jelentette a Deutsche Welle.

A 10 fős csoport ütlegelni és rugdosni kezdte a fiút, akit később a rendőrök kórházba szállítottak, orrtörés és arccsonttörés miatt kezelték.

Nem sokkal a támadás után a rendőrök letartóztatták a tizenévesek csoportjának két tagját-egy 18 és egy 19 éves fiút, miután áttekintették az esetről készült felvételt. Mindkettőt szabadon engedték, de továbbra is gyanúsítottként tartják őket számon.

„Ismét felütötte fejét a nyilvánvaló az antiszemitizmus Németországban „-mondta Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, Észak-Rajna-Vesztfália (NRW) állam antiszemitizmusért felelős biztosa sajtótájékoztatóján.

A német szövetségi antiszemitizmusért felelős biztosa, Felix Klein a DPA hírügynökségnek adott nyilatkozatában kijelentette, hogy „elborzasztja ez a szörnyű és gyáva támadás egy fiatal férfiember, akit egy csoport erőszakosan megtámadott, és minden bizonnyal antiszemita indítékok miatt súlyosan bántalmazott ”

Klein felszólította a német kormányt, hogy rendeljen el

„oktatási programokat, amelyek során megtanítják a hasonló fiataloknak a jogállamiság és a szabad demokratikus rend alapelveit”.

Felix Schotland, a Kölni Zsinagóga Közösség igazgatótanácsának tagja azt mondta, hogy a közösség tagjai „már nem érzik magukat biztonságban a városban” – számolt be az Algemeiner.

„Elvárjuk, hogy a rendőrség, az ügyészek és a bírók a törvény kellő szigorával lépjenek fel az antiszemita túlkapásokkal szemben”-mondta. „Tudjuk azonban, hogy a politika és a városi társadalom legtöbb képviselője mellettünk áll.”

Második világháborús fegyverarzenált találtak egy német nyugdíjasnál, köztük egy 45 tonnás harckocsit

A férfi nem csinált titkot fegyvergyűjteményéből, sőt egy rossz télen még a harckocsit elő is vette, hogy hókotrónak használja.