Netanjahu nyerné a választásokat, ha most tartanák

Az izraeli 20-as hírcsatorna által végeztetett kutatás alapján a Netanjahut támogató blokk 54 parlamenti helyet szerezne, melyből 32-t a Likud párt kapna. A Jair Lapid vezette Jes Átid párt 18 képviselőt küldhetne a Knesszetbe, a Száár-féle Új Remény be se jutna – írja az Arutz7.

A 20-as hírcsatorna közvéleménykutatása, amelyet a Jichak Katz professzor által vezetett Maagar Mohot kutatóintézet végzett, azt mutatja, hogy ha ma rendeznék meg a parlamenti választásokat, a Likud párt 32 mandátumot nyerne, ami két mandátummal több, mint amit a párt kapott az utolsó választáson.

A közvéleménykutatásból az is kiderül, hogy Gideon Száár Új Remény pártja nem lépné át a választási küszöböt.

A felmérés szerint a Jes Átid 18 mandátumot nyerne, ezt követi a Benny Ganz vezette Kék-Fehér párt 11 hellyel és a Sász 8 mandátummal. Naftali Bennett miniszterelnök Jámina pártja 7 mandátumot szerezne, a közvéleménykutatás szerint ugyanannyit, mint a legutóbbi választásokon.

Az Avigdor Liberman vezette Jiszráel Béténu és Becálel Szmotrics vallási cionista pártja 7-7 mandátumot szerezne, csakúgy, mint a Munkáspárt és az Egyesült Tóra ortodoxokat tömörítő párt.

A baloldali Merec 6 mandátumot, az arab pártok, a Manszúr Abbász Ráám és Ajman Odeh közös listája 5-5 mandátumot szerezne.

A washingtoni elit kudarca és az afganisztáni-hazugságshow

Afganisztánban rémület és káosz uralkodik, Washingtonban pedig elkezdődött egymás hibáztatása, miközben az egyetlen csoport, amire joggal mutogathatnak az: saját maguk.